Theater & Cultuur

Romcom ‘Ich bin dein Mensch’ in Filmhus Dinxperlo

Ich bin dein Mensch
© Christine Fenzl

DINXPERLO – Op donderdagavond 28 maart is er in Filmhus Dinxperlo een bijzondere film te zien. ‘Ich bin dein Mensch’ is aan de ene kant romantisch en grappig, maar aan de andere kant laat deze film je nadenken over de consequenties van de technologische voortgang.

Wetenschapper Alma werkt bij een museum in Berlijn. Om in aanmerking te komen voor extra onderzoeksbudget, wordt ze overgehaald om deel te nemen aan een bijzondere studie. Ze moet drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd. En zo ontmoet Alma Tom, een mensachtige robot die is ontworpen om de perfecte levenspartner voor haar te zijn.

Gedurende de film onderzoekt Alma wat de voor- en nadelen van een relatie met een menselijke robot zijn.

De opzet van ‘Ich bin dein Mensch’ doet denken aan die van een romantische komedie, maar de film stelt daarnaast enkele interessante, filosofische vragen. Bijvoorbeeld over de toekomst van kunstmatige intelligentie. Kan geluk bepaald worden door wetenschap? En is een relatie wel de moeite waard als alles perfect loopt? Dit geeft ‘Ich bin dein Mensch’ een extra laag kwaliteit en maakt het tot een romcom zoals je die zelden zag.

Tickets zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhus.

Filmhus Dinxperlo

donderdag 28 maart — 20.00 uur

Kulturhus / Filmhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

Ich bin dein Mensch / 2021 / 105 minuten / Duitsland
Aanvang 20.00 uur
Entree € 7,50, incl. koffie/thee

Andere interessante berichten