Theater & Cultuur

Nicole Kidman met film ‘Lion’ in Filmhus Dinxperlo

Lion - Filmhus Dinxperlo

DINXPERLO – Deze herfst vertoont Filmhus Dinxperlo ‘Lion’, een waargebeurd verhaal over een verdwaalde Indiase jongen die op zoek gaat naar zijn familie. De film heeft een sterrencast, met oa Nicole Kidman, Roony Mara en Dev Patel.

De kleine Saroo komt per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert, ver weg van zijn thuis en familie. Na wekenlang te overleven in de straten van Calcutta wordt hij opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.

Jaren later probeert hij met hulp van Google Earth en flarden uit zijn geheugen zijn biologische familie te traceren. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden. Een onwaarschijnlijke en ontwrichtende zoektocht naar een speld in een hooiberg.

Het resultaat is een vakkundig en integer verfilmd verhaal, dat een genuanceerd beeld schetst van het leven van een adoptiekind. Tegelijk draagt het een positieve boodschap over technologie als een verrijking van ons leven. De fantastische cast weet het geheel invoelbaar te maken, op weg naar een ontroerende ontknoping.

Filmhus Dinxperlo

donderdag 26 oktober 20.00 uur

Kulturhus / Fimhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

Lion / 2016 / 118 minuten / Australië
Aanvang 20.00 uur
Entree € 7,50, incl. koffie/thee

Andere interessante berichten