Theater & Cultuur

Theaterconcert ‘So long Cohen’ in Klein Theater Dinxperlo

So Long Cohen

DINXPERLO – Eind 2016 overleed Leonard Cohen, die met zijn donkere stem en zijn prachtige teksten generaties in de ban wist te houden.

‘So long Cohen’ is een theaterconcert met liederen van deze charismatische Canadese folkzanger, componist en dichter. In ‘So long Cohen’ wordt gezongen, verteld, gedronken en gelachen. Want hoe donker zijn stem ook was en hoe teer de beelden ook waren die hij opriep, zijn vreugde brak door alles heen: ‘there is a crack in everything, that is how the light gets in’. (Leonard Cohen)

‘So long Cohen’ is een ontdekkingsreis naar ieders inspiratie door de diepe ziel van Cohen. Zo zoekt schrijver en verteller Bas Steman naar antwoorden waarom Leonard Cohen zo belangrijk voor hem is na een mislukte wielerprofcarrière.

Zanger, cabaretier Ernest Beuving laat imitaties/ persiflages van karikaturale tafelgastheren aanschuiven om mee te zoeken; van o.a. Maarten van Rossum en Nico Dijkshoorn tot dominee Gremdaat.

Marlies Claasen en Ariane Greep zingen mee en vertolken ook een aantal Cohennummers. Ze worden begeleid door gitarist Tom Klein. Kortom: een avond heerlijke Cohenmuziek, met poëzie, humor en ontroering.

Klein Theater Dinxperlo

zaterdag 15 februari  20.15 uur

Kulturhus / Klein Theater Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

Kaarten via VVV Dinxperlo of www.kleintheaterdinxperlo.nl

Andere interessante berichten