Theater & Cultuur

Tragikomedie ‘Médecin de Campagne’ in Filmhus Dinxperlo

Medecin de Campagne

DINXPERLO – Heeft u indertijd ook zo genoten van ‘Intouchables’, de Franse dramatische komedie over de verlamde Philippe en zijn nieuwe verzorger Driss? François Cluzet speelt opnieuw de hoofdrol in “Médecin de Campagne, op 28 november in Filmhus Dinxperlo.

Jean-Pierre (François Cluzet) is een huisarts op het Noord-Franse platteland. Hij heeft een drukke praktijk en werkt zeven dagen per week, tot hij zelf ernstig ziek wordt. Hij moet zijn praktijk overdragen aan de jonge arts Nathalie (Marianne Denicourt), die niet gewend is aan het plattelandsleven. Ze wordt door Jean-Pierre flink op de proef gesteld, maar Nathalie laat zich niet kennen en weet langzaam de dorpsbewoners en Jean-Pierre voor zich te winnen.

Médecin de Campagne is een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is. Zijn ervaring maakt van Médecin de Campagne een oprecht en invoelbaar drama.

Cluzet en Denicourt zijn perfect in de hoofdrollen, hun onderlinge chemie brengt deze film naar een hoger plan. De film was in Frankrijk een echte publiekslieveling en één van de grootste filmhits van de afgelopen jaren.

Médicin de Campagne is een eerbetoon aan de bevlogenheid van dokters voor wie medische, maar vooral de persoonlijke zorg van patiënten boven alles staat.

Filmhus Dinxperlo

Donderdag 28 november 20.00 uur

Kulturhus / Filmhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

Médecin de Campagne / 2016 / 102 minuten / FR
Donderdag 28 november 2019 – Aanvang 20.00 uur
Entree € 7,50, incl. koffie/thee

Andere interessante berichten