Theater & Cultuur

Filmhus Dinxperlo vertoont aangrijpende film ‘Banshees of Inisherin’

Banshees of Inisherin

DINXPERLO – Op donderdagavond 25 januari vertoont Filmhus Dinxperlo een aangrijpende film over twee vrienden die plotseling geen vrienden meer zijn. Waarom de vriendschap is verbroken, is het centrale vraagstuk dat deze film aandrijft.

Het verhaal speelt zich af in 1923, tijdens de Ierse Burgeroorlog. Op het fictieve eiland Inisherin zijn de dagen lang en eentonig en iedereen kent elkaar. In deze kleine gemeenschap zijn Pádraic (Colin Farrell) en Colm (Brendan Gleeson) al jarenlang beste vrienden.

Pádraic staat bekend als de dorpsclown, hij is altijd in voor een lolletje. Colm is een stuk bedaarder, hij woont samen met zijn hond op een van de meest afgelegen plekken van het eiland. Op een schijnbaar willekeurige dag ontstaat er echter frictie tussen de twee mannen. Colm komt tot de conclusie dat hij geen vrienden meer wil zijn met Pádraic.

Pádraic voelt zich verraden en gekwetst en probeert de beschadigde relatie met alle mogelijke middelen te herstellen. Hier worden de andere eilandbewoners in meegesleept.

The Banshees of Inisherin is ontroerend grappig, met bijpassende muziek en een uitmuntende cast. Acteurs Colin Farrell en Brendan Gleeson bewaren perfect het evenwicht tussen koddige komedie en diepdroevig drama.

Tickets voor dit zwart-komisch portret van een verloren vriendschap zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kassa van het Filmhus.

Filmhus Dinxperlo

donderdag 25 januari — 20.00 uur

Kulturhus / Filmhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

The Banshees of Inisherin / 2022 / 113 minuten / Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Ierland
Aanvang 20.00 uur
Entree € 7,50, incl koffie/thee

Andere interessante berichten