Theater & Cultuur

Film Das Weisse Band in Filmhus Dinxperlo

Das Weisse Band

DINXPERLO – Met Das Weisse Band presenteert Filmhus Dinxperlo zich op donderdag 24 november nadrukkelijk als grensoverschrijdend filmhuis, waarbij we onze Duitse buren uit Suderwick van harte uitnodigen.

Het is in meerdere opzichten een bijzondere film, die bewust in zwart/wit is opgenomen en een verrassend actuele boodschap heeft. Regisseur Michael Haneke benadrukt dat Das Weisse Band niet alleen op Duitsland betrekking heeft, maar dat alle vormen van terrorisme dezelfde oorsprong hebben. Uiteraard wordt deze Duits gesproken film Nederlands ondertiteld.

De film vertelt het verhaal van een rustig Duits boerendorpje dat vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt opgeschrikt door een aantal onverklaarbare gebeurtenissen. Er wordt een kabel gespannen om de dokter met zijn paard ten val te brengen, een schuur vliegt in brand en twee kinderen worden ontvoerd en gemarteld. De schoolleraar observeert en onderzoekt de gebeurtenissen, die steeds meer neigen naar rituele straffen, en komt steeds dichter bij de verschrikkelijke waarheid.

Das Weisse Band van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke, bekend van ‘Amour’ en ‘Cache’, won onder meer de Gouden Palm en een Golden Globe.

Filmhus Dinxperlo

donderdag 24 november 20.00 uur

Kulturhus / Fimhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

Das Weisse Band / 2009 / 144 minuten / Duitsland
Aanvang 20.00 uur
Entree € 7,50, incl. koffie/thee

Andere interessante berichten