Gemeente Aalten

Vlaggen uit ter gelegenheid bevrijding Dinxperlo, Aalten en Bredevoort

Vlaggen Nederland

DINXPERLO – Op 29 maart zou het startschot gegeven worden voor de regionale viering van de bevrijding van de Achterhoek, met als motto Samen Vrijheid Vieren. Samen zouden we ruim twee maanden lang stil staan bij onze vrijheid en hoe we ook de komende jaren in vrede en vrijheid kunnen leven.

Dat kan niet doorgaan maar we onderzoeken de mogelijkheden om dat later alsnog te doen.

In Dinxperlo en Suderwick stond alles klaar voor het Grenzland Festival. Onderdeel daarvan was een brunch voor 700 mensen. De burgemeesters van twintig Duitse en Nederlandse gemeenten zouden door hun aanwezigheid de verbroedering over de grenzen heen tastbaar maken.

Ook zouden er dit weekend in Dinxperlo, Bredevoort en Aalten op de begraafplaatsen bloemen gelegd worden op de graven van oorlogsslachtoffers.

Helaas, de feestelijkheden kunnen door de Coronacrisis niet doorgaan, begrijpelijk. Ook het gezamenlijk leggen van bloemen op de gemarkeerde graven gaat niet door.

Maar juist nu we zoveel beperkingen van onze vrijheid ervaren is het goed dat we stil staan bij onze bevrijding en al onze verworvenheden, onze welvaart. Juist in deze onzekere tijd beseffen we hoe belangrijk vrijheid voor ons is en hoe we van elkaar afhankelijk zijn. Ook met anderhalve meter afstand kunnen we Samen Vrijheid Vieren.

Burgemeester Anton Stapelkamp roept inwoners daarom op, om op de dag van de bevrijding, 29 maart in Dinxperlo, op 30 maart in Aalten en op 31 maart in Bredevoort, de Nederlandse vlag uit te hangen.

Ondanks alle zorgen over het coronavirus wordt het dan toch nog een beetje feest!

Andere interessante berichten