Tennis

Aniek van Koot pakt zilver op Paralympics in Rio

Aniek van Koot
Aniek van Koot / © Erik Obbink

DINXPERLO / RIO – Rolstoeltennisster Aniek van Koot uit Dinxperlo is er niet in geslaagd het goud te veroveren tijdens de finale enkelspel op de Paralympische Spelen in Rio.

In de donderdagavond gespeelde finale verloor zij van haar rivale, dubbelspelpartner en huidig nummer één van de wereldranglijst Jiske Griffioen met 3-6, 6-1 en 6-4. Aniek moest daarom ‘genoegen’ nemen met een zilveren plak.

Een geweldige prestatie die zij onder andere wist te bereiken, door de Japanse Yui Kamiji (brons) te verslaan. Vooral de derde set was erg spannend. Die leek al gelopen bij een 5-1 voorsprong voor Griffioen, maar van Koot vocht zich terug in de wedstrijd en wist een matchpoint te overleven. Uiteindelijk trok Griffioen toch aan het langste eind.

Aniek die momenteel als vierde op de wereldranglijst geplaatst is, moest eerder dit jaar op zowel Wimbledon als de Australian Open haar meerdere erkennen in Griffioen.

De Dinxperlose speelt morgen om 19.00 uur samen met Jiske Griffioen de finale dubbel. Daarin nemen zij het op tegen het Nederlandse duo Marjolein Buis en Diede de Groot. Opnieuw is van Koot dus al zeker van een zilveren medaille.

Andere interessante berichten