Dinxperlo

Dinxperwickers Diersen en Hoven winnaar Erfgoedprijs 2016

Johannes Hoven en Freek Diersen
Hoven en Diersen / Foto: Erik Obbink

DINXPERLO – Op zaterdag 10 september 2016, tijdens de opening van de Open Monumentendag, werd bekend gemaakt dat Johannes Hoven uit Suderwick en Freek Diersen uit Dinxperlo de winnaar zijn geworden van de Erfgoedprijs 2016.

Zij kregen de prijs onder andere voor het behoud van het gemeenschappelijke Duits-Nederlandse erfgoed, waaronder de grensstenen aan de Keupenstraat in Dinxperlo. Om het belang van het erfgoed voor de inwoners en bezoekers van de gemeente Aalten onder de aandacht te brengen, reikt het college van B & W jaarlijks deze gemeentelijke prijs uit.

Met het toekennen van de prijs wil het college zijn waardering uitspreken voor het behoud en de wijze van herstel van waardevolle oude panden of objecten in haar gemeente. Ook personen die zich inzetten voor het behoud van het cultureel erfgoed in het algemeen in de gemeente Aalten, komen in aanmerking voor de prijs.

Buiten Diersen en Hoven waren de volgende personen genomineerd: 

  • De heren Hans Wikkerink en Hans Bulsink van TPN vastgoedontwikkeling B.V. voor de restauratie van de voormalige textielfabriek aan de Hofstraat in Aalten.
  • De Stichting Koppelkerk in Bredevoort, voor het behoud van de Koppelkerk als een centrale plaats voor de gemeenschap, met hoogwaardige kunst en cultuur.
  • Familie A.E. Selman uit Lintelo, voor het in stand houden van het Nederlandse Landvarken, dat dreigt uit te sterven.

Andere interessante berichten