Brandweer

Brandweer Dinxperlo neemt na 20 jaar afscheid van Thomas Dickmann

Afscheid Thomas Dickmann brandweer Dinxperlo

DINXPERLO – Maandagavond werd door brandweer Dinxperlo op een traditionele en ludieke manier afscheid genomen van Thomas Dickmann.

Na ruim 20 dienstjaren, zit de actieve dienst er voor Thomas op. Hij werd thuis verrast door een groot aantal brandweerlieden van korps Dinxperlo en daarna opgehaald. Natuurlijk werd en passant de gevel van zijn huis natgespoten en werd ook de eerste dorst door middel van wat gerstenat geblust.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Afscheid Thomas Dickmann brandweer Dinxperlo

Het afscheid ging daarna op de kazerne verder. Brandweer Dinxperlo vermeldt in een dankwoord, dat Thomas erg werd gewaardeerd om zijn inzet en uitgebreide kennis. Hij wist dit altijd met veel enthousiasme over te brengen op zijn brandweercollega’s.

De brandweercarrière van Thomas begon ruim 20 jaar geleden bij de SABA. Daar werd hem o.a. gevraagd om een opleiding BHV te doen. Thomas is SABA dankbaar voor de opleidingen die hij daar heeft kunnen volgen.

Door de aldaar opgedane kennis kon Thomas na een aantal jaren instromen bij Brandweer Dinxperlo. Daar volgden ook nog een scala aan opleidingen, cursussen en trainingen.

Buiten de inzet bij brandweer Dinxperlo is Thomas ook graag betrokken geweest bij vrijwillige activiteiten, zoals de Techniekdagen in Bocholt en meerdere zogenaamde ‘Lionsday-ritten’, waarbij gehandicapten in brandweervoertuigen mee mogen rijden.

Thomas probeert in zijn vrije tijd betrokken te blijven bij de brandweer. Hij zal bij het grensoverschrijdende brandweerproject ‘Crossfire’ een adviserende rol vervullen.

Andere interessante berichten