Brandweer

Brandweer Dinxperlo rukt uit voor brandende voerwagen in Breedenbroek

Brandweer Dinxperlo blust voerwagen

BREEDENBROEK – Woensdagavond 4 juli, omstreeks 22.00 uur, kreeg brandweer Dinxperlo de melding om met gepaste spoed uit te rukken naar Breedenbroek.

Op Den Dam zou afval of rommel in brand zijn geraakt. Onderweg werd echter duidelijk dat het om een zogenaamde voerwagen ging, die was volgeladen met stro.

De brandweer was daarom snel ter plaatse en is direct begonnen met de bluswerkzaamheden. Ook de tweede tankauto van korps Dinxperlo en de watertankwagen van korps Aalten werden opgeroepen.

Volgens de Officier van Dienst van de brandweer is de brand mogelijk ontstaan, omdat er tijdens het laden van de voerwagen iets is meegekomen met het stro. De brandweer heeft door snel handelen weten te voorkomen dat het vuur oversloeg op de naastgelegen bomen en struiken. Door het aanhoudend droge weer, vatten materialen als stro en hooi zeer snel vlam.

Via een mobiele kraan met een grijper, is het stro uit de voerwagen gehaald, waarna het effectief met water kon worden gekoeld en geblust. Door de hevige rookontwikkeling die ontstond, heeft een aanliggend pand lichte rookschade opgelopen.

De brand heeft helaas wel het leven gekost aan een bijenvolk. De bijenkasten die pal in de rook stonden, boden niet voldoende bescherming.

Hoe groot het totale schadebedrag is, kan op dit moment nog niet worden geschat.

Meer foto’s kunt u bekijken via onze Facebookpagina).

Andere interessante berichten