Dinxperlo

Dinxperlo krijgt fietspad langs Aa-strang vanaf de watertuin

Watertuin Aa-strang
Watertuin Dinxperlo (Archief dplnieuws.nl)

DINXPERLO – Inwoners en toeristen kunnen straks ook aan Nederlandse kant veilig en makkelijk langs de Aa-strang fietsen. Hiervoor realiseert gemeente Aalten, met medewerking van het Waterschap, een nieuw pad tussen de watertuin bij de afvalwaterzuivering en de Eurobrug.

Wethouder Martin Veldhuizen gaf op 24 juni het startsein voor de werkzaamheden. Naar verwachting is het nieuwe pad half juli beschikbaar voor fiets- en wandelverkeer.

Aan de Nederlandse kant van de Aa-strang werd eerder al een pad gerealiseerd vanaf de brug nabij restaurant Brüggenhütte, naar de watertuin bij de afvalwaterzuivering. Als mensen echter vanaf de watertuin langs de Aa-strang door willen fietsen, zijn ze aangewezen op een smal ‘slingerpaadje’.

Veel mensen maken daarom op dat punt rechtsomkeert. Jammer en een gemiste kans. Besloten werd daarom het bestaande pad vanaf de afvalwaterzuivering, langs de Aa-strang door te trekken tot aan de Eurobrug.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Aa-stran fietspad Martin Veldhuizen

Martin Veldhuizen bij de start van de werkzaamheden – Foto: PR

Toekomstplannen
Wethouder Martin Veldhuizen: “Dat onze inwoners en bezoekers straks vanaf de watertuin verder kunnen fietsen langs de Aa-strang is een mooi begin voor de verdere toekomstplannen voor de Aa-strang en omgeving. De komende jaren gaan we daar als gemeenten in de Oude IJssel- en Aa-strangzone, ook aan Duitse zijde, en samen met het Waterschap, volop mee aan de slag. Water spreekt immers altijd tot de verbeelding. Het trekt mensen aan die op en rond het water willen recreëren en mensen die het leuk vinden daar naar te kijken. Daar willen we het gebied meer op inrichten.”

“Dit pad is een mooie toevoeging om veilig en comfortabel een rondje te wandelen of te fietsen langs ons deel van de Aa-strang. Maar ook om het knooppuntennetwerk richting Voorst dan wel richting Bocholt te vervolgen. Het idee is dat toeristen daarbij ook Dinxperlo aandoen, het centrum bezoeken en de grensligging kunnen beleven.“ – Wethouder Martin Veldhuizen

Actiepunt beleidsnota Vrijetijdseconomie
De Aa-strang raakt de gemeente Aalten feitelijk maar op enkele honderden meters. Dat maakt dat de invloed van de gemeente op de plannen voor het beter beleefbaar maken van de omgeving van de Aa-strang, beperkt. In de recent vastgestelde beleidsnota Vrijetijdeconomie nam de gemeente Aalten daarom zelf ook een actiepunt op: de realisatie van dit nieuwe pad langs het de Aa-strang.

 

Andere interessante berichten