Exposities

Expositie Gerrie van Braak in Kerkje De Rietstap Dinxperlo

Expositie maart 2015
Gerrie van Braak

DINXPERLO – Gerrie van Braak maakt al 25 jaar handgevormd keramiek. Ze heeft les van Iet Harbers uit Silvolde. Van Iet Harbers leerde ze de techniek, maar door de jaren heen heeft Gerrie haar eigen vorm en stijl ontwikkeld.

Haar werk kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan vormen. Die zijn laag voor laag secuur opgebouwd en geglazuurd in stijlvolle, warme kleuren.

Het vervaardigen van handgevormd keramiek is een proces met veel verrassingen. Laat de klei zich door de maker nog wel leiden, anders is dat bij het glazuren en het stoken van het werkstuk. Gerrie van Braakmaakt de meeste glazuren zelf. Zij gebruikt verschillende stooktechnieken, zoals electrisch, raku en nakedraku. Bij raku en nakedraku wordt meestal grove klei gebruikt.

Het raku stoken, een techniek waarbij het keramiek op een temperatuur van duizend graden wordt gestookt, levert de meeste verrassingen op. De glazuren laten zich in dit proces niet sturen ‘Je hebt geen idee hoe het werk uit de oven komt’, zegt Gerrie van Braak. Zij heeft door de jaren heen al vele exposities gehouden.

Elke zondagmiddag in maart laat Gerrie van Braak haar werk zien, ze is elke zondag zelf aanwezig.

Kerkje de Rietstap

Meniststraat 2
7091 ZZ Dinxperlo
website

Andere interessante berichten