Sport

Wereldkampioen Aniek van Koot geeft clinic rolstoeltennis

Aniek van Koot / Foto: PR

ZEVENAAR – Wil jij graag weten hoe het is om in een rolstoel te tennissen? Dan is dit je kans. Zondag 15 maart organiseren Volvo-dealer Harrie Arendsen en Kanjers voor Kanjers samen met Aniek van Koot een rolstoeltennis clinic. De clinic vindt plaats bij Bent Sports in Zevenaar. Ben jij ook van de partij?

Les van de wereldkampioen rolstoeltennis

Aniek van Koot is 24 jaar en professioneel rolstoeltennisster. Met succes, want ze is wereldkampioen rolstoeltennis en tweevoudig zilveren medaillewinnaar op de Paralympics van Londen.

Aniek reist de wereld over om zoveel mogelijk toernooien te spelen om bij de top van de wereld te horen en zich te kwalificeren voor de Spelen van 2016. Ze heeft van haar handicap haar passie kunnen maken en is sinds 2014 ambassadeur van Kanjers voor Kanjers. Tijdens de rolstoeltennis op zondag 15 maart leert ze jou graag de kneepjes van het tennissen in een rolstoel.

Kennismaken met de rolstoeltennissport

Tijdens de clinic laat Aniek je de ins & outs zien van deze aangepaste sport. Dit doet ze samen met andere topspelers. Ook vertelt zij over hoe het is om met een beperking door het leven te gaan. Je hebt de mogelijkheid om het rolstoeltennis zelf uit te proberen. Voor ouders is er ruimte om vragen te stellen of informatie te krijgen over de mogelijkheden van aangepast sporten.

Meld je snel aan

Ben jij tussen de 10 en 18 jaar en ben je benieuwd naar hoe het is om in een rolstoel te tennissen? Dan krijg je nu de kans. Meld je aan voor de rolstoeltennis clinic door Aniek van Koot op zondag 15 maart bij Bent Sports in Zevenaar. Voor aanmelding stuur je een e-mail naar jacky@skvk.nl

Er kunnen maximaal 12 kinderen per groepje per uur deelnemen. Denk eraan je binnensportschoenen (met witte zool) mee te nemen. Bij Bent Sports zijn douches, omkleedmogelijkheden en kluisjes aanwezig. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening. Voor vragen kun je bellen met Henriette Brethouwer, telefoonnummer 06-14494585.

Locatie: Bent Sports, Hunneveldweg 6B in Zevenaar Tijd: van 11.00 – 14.00 uur. Deze clinic wordt mede mogelijk gemaakt door Tennis Solution

Andere interessante berichten