Sport

Nationale Sportweek georganiseerd door de Achterhoek

Logo gemeente Aalten

REGIO – De Nationale Sportweek wordt ieder jaar groots afgetrapt in een gemeente in Nederland. Dit jaar organiseert voor het eerst niet een stad, maar een regio de opening van de Nationale Sportweek: de Achterhoek. In Doetinchem wordt op zaterdag 18 april op feestelijke wijze het startschot gegeven voor een week lang sporten en bewegen in de Achterhoek en in de rest van het land. Alle Achterhoekse activiteiten staan opgenomen op de website www.achterhoekinbeweging.nl.

Op zaterdag 18 april wordt in Aalten de sportweek gestart met de Wandelling met onder andere Hella van der Wijst, die Boudewijn Inja zal interviewen over onder andere de sportraad Gemeente Aalten en het aangepast sportaanbod in Aalten en omstreken. Verder is er donderdag 23 april een speciaal Beweeguur voor ouderen 55 plus met als onder meer een presentatie Spelenbox voor ouderen door eindejaar studenten van het Graafschapscollege, fitheidstesten via Kruiswerk en een diëtiste.

Voor verenigingen is de sportweek een extra kans om hun sport onder de aandacht te brengen! Denk aan een familiesportdag of een vriendjes-vriendinnetjes toernooi of gewoon open lessen in de sportweek waarin leden iemand mee kunnen nemen. Verenigingen die in het kader van de sportweek iets speciaals willen organiseren kunnen dit doorgeven via info@sportraad-gemeente-aalten.nl. Onder vermelding van de volledige naam van de organisatie, de activiteit met datum, tijdstip en locatie en de doelgroep. De Sportraad Gemeente Aaalten zal er voor zorgen dat de activiteiten vermeld wordt op de website van Achterhoek in beweging.

Andere interessante berichten