Dinxperlo

Gratis graveren bij Anti-fietsdiefstalactie in Dinxperlo

Fietsendiefstal

DINXPERLO – Om fietsers te helpen het risico op diefstal te verkleinen, wordt op woensdag 1 juni bij de Eurohal in Dinxperlo een anti-fietsdiefstalactie gehouden. Inwoners kunnen hun fiets tussen 13.00 en 19.00 uur gratis laten graveren bij de fietsenstalling. Om de fiets te laten graveren en vervolgens te registreren, moet de fietseigenaar zijn of haar legitimatiebewijs laten zien.

Goed op slot zetten en registreren
De eenvoudigste manier om het risico van diefstal sterk te verkleinen: zet de fiets goed op slot. In de praktijk staat maar zo’n 10% van de fietsen op het station goed op slot. De rest is kwetsbaar voor diefstal. Wie zijn fiets met een ART-goedgekeurd kettingslot ergens aan vastzet, loopt veel minder risico op een dag lopend naar huis te moeten. Het is daarnaast zinvol de fiets te laten graveren en registreren. Er worden namelijk steeds vaker gestolen fietsen opgespoord die zijn geregistreerd in het fietsdiefstalregister.

Gratis slot
Onder de deelnemers aan de anti-fietsdiefstalactie wordt een Axa-kettingslot ter waarde van € 35 verloot.

Samenwerking
De gemeente Aalten organiseert de anti-fietsdiefstalactie in samenwerking met de politie Noord- en Oost-Gelderland, het Centrum Fietsdiefstal en de provincie Gelderland.

Andere interessante berichten