Euregio

Grens naar Duitsland blijft open. Geen extra controles

Grens Dinxperlo Isselburg Suderwick

DINXPERLO – Het hoge woord is eruit. De grenzen van Duitsland naar Nederland blijven open en er komen geen verscherpte grenscontroles.

Ministerpräsident Armin Laschet van de deelstaat Noordrijn Westfalen maakte dat eerder op de maandagmiddag bekend. Uiteraard blijven de geldende maatregelen die de verspreiding van het Coronavirus tegen moeten gaan, onverminderd van kracht.

Laschet zei in zijn videoboodschap op Twitter, dat het een goede dag is voor Noordrijn Westfalen en dat Europa verder leeft!

Pendelaars die in het naburige buitenland werken, kunnen dat nu ongehinderd blijven doen. Ook het goederenverkeer kan gewoon de grens over.

Een woordvoerster van Kreis Borken bevestigde aan dplnieuws.nl dat er (vooralsnog) geen grenscontroles zullen gaan plaatsvinden. Vooral op de grens van Dinxperlo en Suderwick zou dit moeilijk te handhaven zijn.

Het blijft dus vooralsnog mogelijk om over de grens inkopen te doen, al is dat gezien de Coronacrisis geen goed idee. Het devies is en blijft: Inkopen doe je in je eigen buurt.

De regels betreffende het grensverkeer zullen in de komende dagen nog nader worden uitgewerkt. Om door Duitsland te reizen, is men bijvoorbeeld wel aan regels gebonden en moet er een dwingende noodzaak zijn.

Als een Duitser na een langer verblijf in Nederland wil terugkeren naar Duitsland, dan moet hij of zij nu eerst verplicht 2 weken in huiselijke quarantaine.

Uiteraard zijn op de regels ook uitzonderingen van toepassing, bijvoorbeeld voor medisch personeel en diplomaten.

Andere interessante berichten