Theater & Cultuur

Heroes of Rock Bert Heerink en André Becker in Klein Theater Dinxperlo

Bert Heerink & André Becker
Foto: © Sander

DINXPERLO – Bert Heerink (ex Vandenberg, Kayak en Jan Akkerman) en André Becker ( Pink Floyd Project en ex Falco) leerden elkaar kennen tijdens de succesvolle optredens van het Pink Floyd Project met o.a. Bert als zanger en Andre als gitarist.

De uitverkochte zalen en het succes waren zéker een factor om elkaar beter te leren kennen maar het besluit om ook sámen een project op te zetten had alles te maken met de gedeelde liefde voor de rockmuziek.

Hun eigen “Heroes of Rock” bleken verrassend vaak overeen te komen en zo ontstond een repertoire van nummers die akoestisch gespeeld een verrassend effect blijken te hebben wanneer ze klein maar krachtig worden uitgevoerd!
Zij spelen bewerkingen van songs als The Eye of the Tiger, Ruthless Queen, What do I do with my heart en natuurlijk Burning Heart.

Bert en André verzorgen een onvergetelijke avond vol nostalgie en herkenning . Bij de optredens van deze “Heroes of Rock” is nadrukkelijk iedereen welkom!

Bert Heerink
Heerink werd in de jaren ‘80 bekend als de zanger van de rockband Vandenberg en scoorde de wereldhit ‘Burning Heart’. Daarna is Heerink niet meer van het podium af geweest. Een Nederlandstalige carrière volgde, nadat de buitenlandse tournees waren geëindigd, met een gouden plaat (en afgelopen juli 6 x platina red.) als beloning voor de Top 10 hit ‘Juli July’.

Heerink schitterde daarna jaren lang als frontman van Kayak, waarmee hij vier albums maakte. Ook als vertolker van de klassieke nummers uit de Disney kraker “Tarzan” ( waarvoor hij samenwerkte met Phil Collins) brachten hem grote naamsbekendheid. Bert werkte ook met grote orkesten als het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en het Noord Nederlands orkest in diverse theaterproducties.

Tegenwoordig is Heerink zanger bij o.a. Jan Akkerman’s My Brainbox, Royal Flush en Pink Floyd Project.

André Becker
Bij de laatst genoemde band ontmoet hij André Becker, gitarist en ‘geestelijk vader’ van Pink Floyd Project. Deze band steeg in korte tijd tot grote hoogte en wordt al enkele jaren gezien als een van de beste Pink Floyd tributebands van Europa. Succesvolle tournees volgen in binnen en buitenland. Becker scoorde in 2012 een hit met de Oostenrijkse zanger Falco Luneau en speelde onder meer met Waylon en Van Dik Hout..

Kaartjes voor deze voorstelling zijn te boeken via www.kleintheaterdinxperlo.nl

Bert Heerink en Andre Becker met ‘Heroes of Rock’

zaterdag 20 januari 20.00 uur

Kulturhus / Klein Theater Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

Meer informatie via: www.kleintheaterdinxperlo.nl

Andere interessante berichten