Gemeente Aalten

Jurre Tadema uit Dinxperlo nieuwe kinderburgemeester

Jurre Tadema Kinderburgemeester
Foto: PR

DINXPERLO – Vanaf woensdag 22 september heeft de gemeente een nieuwe kinderraad en kinderburgemeester. Tijdens een spannende middag in de raadszaal koos de jury voor Jurre Tadema uit Dinxperlo als nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Aalten. De kinderraad wordt gevormd door alle kandidaten.

Het komende (school)jaar vertegenwoordigen zij alle kinderen van de gemeente Aalten.

Kinderburgemeester Jurre zit in groep 8 van basisschool IKC De Bosmark zijn slogan is: ‘Sport, spelen en meer groen, samen gaan we het doen’. Na een korte pitch van de kandidaten volgde een quiz met waar/niet waar vragen.

Toen het tijd was voor de eerste pauze vertelde voormalig kinderburgemeester Novin Mateman over haar ervaringen van het afgelopen jaar.

Green room
Na de pauze kregen de kandidaten een verrassingsopdracht. Een opdracht waar ze zich niet op konden voorbereiden om te kijken hoe zij als mogelijk kinderburgemeester hiermee om zouden gaan. Alle kinderen gingen naar de ‘green room’ en werden daarna één voor één naar de raadzaal gebracht. Hier werden zij geïnterviewd door een “verslaggever van het Jeugdjournaal”.

Tromgeroffel
In de tweede pauze telde de jury, die bestond uit Henk Hartemink, Henk Rijks en Novin Mateman, alle punten bij elkaar op en met tromgeroffel en applaus maakte Novin de nieuwe kinderburgemeester bekend. De kinderambtsketen hangt het komende jaar om de nek van Jurre Tadema.

Afscheid oude kinderraad
Met de benoeming van de nieuwe kinderraad neemt het college van burgemeester en wethouders afscheid van kinderburgemeester Novin Mateman en de kinderraadsleden uit het schooljaar 2019-2020. Zij mochten het afgelopen jaar aan de slag als tweede kinderburgemeester en kinderraad.

Het daadwerkelijke afscheid volgt op een later moment. De verkiezingsmiddag werd vanwege de coronamaatregelen klein gehouden. Alleen de kandidaten waren aanwezig met één ouder. Overige familieleden en klasgenoten konden meekijken via onze live verbinding

De  nieuwe kinderraadsleden zijn naast Jurre Tadema: Benthe van Schijndel, Brent Wensink, Indy Hoens, Julia te Paske, Loes Tebeest en Sabien Jansen

Andere interessante berichten