Theater & Cultuur

Klein Theater Dinxperlo presenteert programma 2015/2016

Kees van kooten
Kees van Kooten is een van de grote namen van Seizoen 2015/2016

DINXPERLO – Klein Theater Dinxperlo kan terug kijken op een mooi maar ook hectisch theaterseizoen. Ook voor het komende seizoen willen wij u een mooi en divers programma aanbieden. Hieronder vindt U een overzicht van de voorstellingen voor het komende seizoen waarvoor de kaarten nu al verkrijgbaar zijn via internet  De losse kaartverkoop start op 1 september 2015.

Zaterdag 26 september 2015 opent André Manuel het theaterseizoen met het programma Het geval apart.
André Manuel had geen betere titel voor zijn nieuwe show kunnen kiezen, want een geval apart is hij zeker. Al 25 jaar staat de Tukker bekend als de bikkelharde satiricus. De shows van deze compromisloze bulldozer zit vol incorrecte schimpscheuten, harde grappen en beledigingen. Maar Manuel zet ze zo slim en functioneel in dat je weinig anders kunt dan de conclusie van de Volkskrant onderstrepen: ‘’André Manuel is een van de interessantste cabaretiers in Nederland.’’

Zaterdag 31 oktober 2015 Kees van Kooten.
Belofte maakt schuld, zo schrijft Kees van Kooten in zijn mail aan Klein Theater Dinxperlo. Nadat hij vorig jaar getroffen werd door een hartinfarct en zijn voorstelling in ons theater niet door kon gaan komt hij dit nu goedmaken. En of hij nu een kwartiertje optreedt tijdens een festival of een avondvullend soloprogramma verzorgt – de verschijning van Kees van Kooten staat al een halve eeuw lang garant voor hoogwaardig literair amusement. Leest hij voor? Ja. Maar hoe! Kees van Kooten speelt zich af. (En u geniet zich suf).

Zaterdag 28 november 2015 komt Nathalie Baartman, met haar programma Louter.
Tja, daar zit ze dan. Aan de rand van de Veluwe in een houten huisje met een koekoeksklok en een kind. De wereld staat in brand. Het nest ligt aan flarden. Dan maar een moestuin. Zelfs de tomatenplant knakt. Hoe verder? In Louter staat Nathalie op blote voeten onder het maanlicht, klaar om te gaan. Ze ramt op het traporgel. Doet in haar eentje een complete klompendans. Ze buldert haar zaligheid de zaal in. Het gaat over hem, over haar, over ons. ‘Nederlanders zijn geen helden in de grootse emoties.’ Van pimpelmezen en potloodventers tot Poetin en een psychiater. Met Louter weet je het nooit zeker. En met Nathalie al helemaal niet. Ze is bloedeigen en schaamrood eerlijk. Dus kom maar achterom. Opnieuw is er geen ontkomen aan bij Nathalie Baartman: ze komt op…en grijpt je beet. Ze sleept je met een vet Twents accent en met paniek in de ogen, waarmee ze haar naïviteit prachtig aandikt, haar universum binnen.

Zaterdag 16 januari 2016 Javier Guzman met zijn voorstelling Absurd Verlicht.
Cabaretier met een stormachtig verleden is weer terug in Klein Theater Dinxperlo. Zes adembenemende avondvullende programma`s achterlatend, is dit zijn zinderende zevende. De cirkel is rond, het verleden geweest. Is de jacht op `t nieuwe, verfrissende al beslecht? Is alles al van alle kanten belicht? Welnee, dat zou absurd zijn! Guzman is nog maar net begonnen.

Zaterdag 6 februari 2016 Margriet Eshuijs en Maarten Peters met het programma Vuur.
Na een indrukwekkende voorstelling van Maarten Peters het afgelopen theaterseizoen nu een meer luchtige avond met gepassioneerde liedjes van Margriet Eshuijs zoals House for sale, Black pearl en White horses in the snow. Eigen composities van Maarten Peters worden verbonden aan liedjes met een mooie ziel van Crosby, Stills and Nash, the Beatles en FleetwoodMac. Zij geven ze hun glans terug en spelen met vuur door ze op een totaal eigen wijze te vertolken. Margriet en Maarten groeiden op met deze inspirerende muziek en Maarten schrijft tot op de dag van vandaag singer songwriter liedjes die ergens over “moeten” gaan. Zijn liedjes worden juist daarom ook gezongen door grote artiesten als Liesbeth List, Rob de Nijs en Margriet Eshuijs. Maarten en Margriet zijn daarnaast meester in het vertellen van korte en verrassende anekdotes.

Zaterdag 19 maart 2016 sluiten wij het theaterseizoen af met Camaretten Finaletour.
In 1966 organiseert een groep studenten een cabaretfestival vernoemd naar een plein in hartje Delft. Een succes! Het festival groeit uit tot één van de grootste cabaretfestivals van Nederland. 50 jaar later is het festival nog steeds hét platform dat jong cabarettalent herkent, begeleidt en presenteert aan het grote publiek. Vier met ons dit jubileum en laat je verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers!.

Uniek aanbod: Passe-partout voor het hele seizoen 2015-2016!

Kom naar alle 6 de voorstellingen tegen een gereduceerd tarief. Want voor het totale programma van Klein Theater Dinxperlo betaalt u dan niet de volle prijs maar krijgt u 6 voorstellingen voor de prijs van 5 en betaalt u hiervoor maar 80 euro!

Klein Theater Dinxperlo

Programma 2015/2016

Kulturhus / Klein Theater Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 5
7091 CV DINXPERLO

Toegangsprijs: varieert per voorstelling.
Kaarten en passe-partouts te koop bij de VVV Dinxperlo
of via de website van Klein Theater Dinxperlo.

Andere interessante berichten