Politie

Oudere vrouw in Dinxperlo om de tuin geleid door ‘nette’ man

Oudere vrouw slachtoffer babbeltruc
Foto: Politie Aalten-Dinxperlo

DINXPERLO – Dinsdagmiddag meldde de politie dat er een kwetsbare, oudere vrouw in Dinxperlo is opgelicht door een ‘nette’ man.

De man had een mooi verhaal en bood de vrouw een stofzuiger, een messen- en een pannenset aan voor slechts € 8,75. De vrouw had hier uiteraard wel oren naar.

Uiteindelijk kwam de vrouw bedrogen uit, nadat de man handig gebruik wist te maken van haar bankpas. De precieze hoogte van het bedrag is niet bekend gemaakt.

Volgens de politie pleegt de man hier echter geen strafbaar feit. Het met een listig verhaal iemand geld afhandig maken, is blijkbaar niet voldoende om de man aan te houden.

De tekst gaat verder onder de afbeelding (symbolische foto).

Oudere vrouw (symbolische foto)

De politie adviseert: mocht u een oudere persoon kennen, die mogelijk ook gevoelig zou zijn voor zaken zoals boven beschreven, bespreek dan met hem of haar wat ze in zo’n geval kunnen doen.

Als er bijvoorbeeld een praatjesmaker of klusjesman aan de deur komt, laat deze dan niet binnen en ga niet op hun aanbod in! Laat de oudere persoon eventueel direct bellen met een familielid of bekende, om hulp te vragen.

Andere interessante berichten