Dinxperlo

Verbazing en boosheid na doorgaan weekmarkt Dinxperlo

Weekmarkt Dinxperlo

DINXPERLO – De beste markt van Nederland laat zich even van zijn slechtste kant zien. Door het laten doorgaan van de wekelijkse markt op vrijdag, wordt een verkeerd signaal afgegeven.

Dat vinden althans tientallen inwoners van Dinxperlo, die via de Facebookpagina van de markt reageren. De verbazing en boosheid is groot. Hoe kan de Dinxperlose markt zo naïef zijn? Vraagt men zich af.

Onder andere vergelijkbare markten in een grensregio zoals Winterswijk en Enschede, zijn inmiddels afgelast.

Woordvoerders van de markt reageren nauwelijks op de negatieve berichten. Men verschuilt zich achter de bekende opmerking dat de markt een soort supermarkt is, die net zo gevaarlijk zou zijn voor de gezondheid.

Deze claims worden echter niet met argumenten onderbouwd. Een supermarkt is qua warenaanbod, indeling en ruimte toch anders dan een mogelijk krappe markt in een smalle straat.

Ook de gemeente Aalten lijkt deze conclusie te delen en kwam later in de middag met een persbericht over de verruiming van openingstijden op zondag 22 maart.

De markt in Dinxperlo draait voornamelijk op omzet die van bezoekers uit Duitsland moet komen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Waarschuwing Coronavirus

Een bord (uitsluitend in het Nederlands) waarschuwt bezoekers van de markt.

Landrat Dr. Kai Zwicker uit de Kreis Borken heeft aan het begin van deze week reeds een oproep gedaan aan inwoners van Noordrijn-Westfalen, om geen grensgemeenten (zoals Dinxperlo en Winterswijk) in Nederland te bezoeken.

Noordrijn-Westfalen is het epicentrum van de Coronacrisis in Duitsland. Daar zijn al stengere maatregelen tegen de verspreiding van het virus van kracht. Samenscholing van grote aantallen personen in de buitenlucht is daar niet meer toegestaan. Ook zijn diverse winkels tot minimaal 6 april gesloten.

Enkele tientallen mensen uit Duitsland hebben het advies van Dr. Zwicker niet opgevolgd. Een handjevol Duitse kentekens waren op de parkeerplaatsen rondom de markt waar te nemen.

Op de vraag van onze verslaggever, waarom zij toch naar Dinxperlo zijn gekomen, werd vooral ontwijkend gereageerd.

Verder was duidelijk waarneembaar, dat het overgrote gedeelte van de bevolking, de dringende adviezen zoals thuis blijven en afstand houden, over het algemeen goed heeft opgevolgd.

Andere interessante berichten