Dinxperlo

Scholenactie Laura van Kaam levert War Child €10.000 op

Laura van Kaam
Laura van Kaam (Archieffoto)

DINXPERLO / AMSTERDAM – Op 20 maart startte Laura van Kaam met haar actie voor War Child. Laura wilde samen met zoveel mogelijk schoolkinderen in actie komen voor oorlogskinderen. Ook op dplnieuws.nl maakten we de start van de actie via dit bericht bekend.

War Child Nederland hielp de Dinxperlose een handje door met het War Child actieteam op scholentour te gaan. Het actieteam van War Child heeft op verschillende scholen door het hele land verteld over Laura’s actie. En over de geweldige hoofdprijs: hét Corendon-schoolreisje naar de zon (overigens 100% gesponsord), die uiteindelijk werd gewonnen door een schoolklas in Leerdam.

Met gesigneerde posters van Laura in de hand trokken de actiekanjers het hele land door. Van Gouda naar IJsselstein, van Tilburg tot Den Haag. Want het was de bedoeling met zoveel mogelijk klassen zoveel mogelijk oorlogskinderen te helpen. De scholen reageerden ontzettend enthousiast.

‘Sommige scholen bakten bijvoorbeeld pannenkoeken en verkochten die in de aula’, vertelt Laura.

Laura treedt op bij de Bosmark
Een absolute hoogtepunt was toen Laura zélf mee op pad ging met het War Child actieteam. Ze gaf een spetterend optreden op basisschool de Bosmark in Dinxperlo. De kleine gymzaal zat propvol met meerdere klassen.

Laura vertelde waarom haar actie zo belangrijk is: “Als kind heb je liefde, een thuis en een veilige plek nodig om op te groeien, waar je kan zijn wie je bent en jezelf kan ontwikkelen. Dat hebben kinderen in de oorlog niet. Ze hebben pijn, verdriet, hebben nare dingen gezien, zijn bang en hebben familieleden en vrienden verloren.”

Actie leverde ruim 10.000 euro op
Vandaag 9 juni, vlak voordat Laura haar spetterende concert geeft in de Tolhuistuin in Amsterdam, kon ze bekend maken dat de actie ruim 10.000 euro heeft opgeleverd.

Andere interessante berichten