Dinxperlo

Sneeuwpop schenkt cheque aan Scouting Saksenheerd

DINXPERLO / BREEDENBROEK – Afgelopen januari vond in het Kulturhus in Dinxperlo de dertiende editie van Sneeuwpop plaats. Het inmiddels bekende en geliefde benefietfestival, probeert elk jaar geld in te zamelen voor goede doelen in en om Dinxperlo.
Het goede doel dat dit jaar het genoegen had, de felbegeerde Sneeuwpop-cheque in ontvangst te mogen nemen, was Scouting Saksenheerd Breedenbroek – Dinxperlo. De Scouting waarvan 90% van de leden uit Dinxperlo komen, is erg actief bij o.a. de Grensmarkt en de jaarlijkse Dodenherdenking.

De overhandiging van de cheque vond in het geheel nieuw gebouwde clubhuis “De Heerd” aan de Terborgseweg in Breedenbroek plaats. De aanwezige bestuursleden van Sneeuwpop konden de vertegenwoordigers van Saksenheerd blij maken met een mooi bedrag van € 1355,-. Dit bedrag zal onder andere gebruikt worden voor de verdere inrichtring van het clubhuis.

Overigens werd van deze gelegenheid gebruik gemaakt, om officieel afscheid te nemen van Joost Velthorst. Joost heeft een tweetal jaren een bestuursfunctie vervuld bij Sneeuwpop, maar kan deze rol vanwege zijn emigratie naar Spanje niet meer invullen. Hij kreeg van voorzitter John Ekelmans enkele fraaie versierselen opgespeld.

Op de foto: John Ekelmans (midden, rechts) overhandigt symbolisch een gitaar met de cheque aan Tonnie Jansen (links) van Scouting Saksenheerd.

Andere interessante berichten