Politie

Wegpiraat met foute uitlaat krijgt forse boete voor geluidsoverlast

Geluidsmeting auto overlast
Foto: wijkagent Aalten

AALTEN / DINXPERLO – We kennen ze helaas allemaal wel. De jonge automobilisten die met hoge snelheden doelloos door de straten rijden en enorme geluids- en andere overlast veroorzaken, omdat zij o.a. gemodificeerde uitlaten onder hun auto’s hebben gemonteerd.

De politie krijgt regelmatig klachten over deze ‘bromvliegen’ in de diverse dorpskernen, maar het is vaak lastig de veroorzakers op heterdaad te pakken. De veroorzakers van de overlast verschuilen zich vaak achter de smoes, dat het slechts een onschuldige hobby is. Maar een hobby kan natuurlijk nooit de bedoeling hebben, om dergelijke overlast en gevaar tot gevolg te hebben.

Op maandag 27 februari is het team Handhaving verkeer van de politie gelukt om een overlast veroorzakende automobilist staande te houden. Bij een geluidsmeting bleek het voertuig de geldende grens met maar liefst 14 dB te overschrijden.

De bestuurder van het voertuig kreeg niet alleen een boete van € 450,00 maar bovendien een zogenaamde WOK melding. Hij zal hierdoor het voertuig weer in een goedgekeurde staat moeten brengen en de auto ter keuring aan moeten bieden, wat nog eens een behoorlijke som geld zal gaan kosten.

Andere interessante berichten