Gemeente Aalten

Woning Terborgseweg in Dinxperlo gesloten vanwege drugscriminaliteit

Drugspanden

DINXPERLO – Loco-burgemeester Martin Veldhuizen heeft maandag 13 juli een woonhuis aan de Terborgseweg in Dinxperlo laten sluiten vanwege de vondst van een hennepkwekerij. De sluiting geldt voor 3 maanden.

De hennepkwekerij is in juni ontmanteld (zie ook het bericht op dplnieuws.nl) en de betrokken persoon wordt strafrechtelijk vervolgd.

Met de sluiting van de woning, de daarbij behorende bijgebouwen en het erf, wil de burgemeester de rol en de bekendheid van deze woning in de hennepproductie en -handel teniet doen en het signaal afgeven dat de geconstateerde feiten onacceptabel zijn en dat de gemeente op geen enkele wijze medewerking verleent aan drugscriminaliteit.

Door deze maatregel wordt herhaling van deze ernstige verstoring van de openbare orde voorkomen en wil de burgemeester de rust in de directe omgeving van het pand terugbrengen.

“De sluiting is een helder signaal dat ik drugscriminaliteit uit onze kernen en ons buitengebied wil weren. Ik roep inwoners op het te melden als ze iets verdachts zien. Of het nu gaat om vermoedens van een hennepkwekerij of een lab voor synthetische drugs. We willen deze illegale praktijken niet, net zo min als de risico’s voor de openbare orde en veiligheid” – Martin Veldhuizen

Durf misdaad te melden
Vermoed u strafbare feiten in een pand, zoals kweek van hennep of productie van synthetische drugs? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Andere interessante berichten