Politie

Blikschade bij aanrijding op de Aaltenseweg in Dinxperlo

Aanrijding Blikschade Aaltenseweg 2023

DINXPERLO – Op de Aaltenseweg buiten de bebouwde kom van Dinxperlo, vond zaterdagavond rond 23.00 uur ter hoogte van de ijsbaan een aanrijding plaats. Bij de botsing vielen gelukkig geen gewonden.

In eerste instantie gingen de hulpdiensten nog uit van een ongeval met letsel, maar dat bleek dus achteraf mee te vallen.

Een jonge bestuurster was met haar auto onderweg naar een verjaardag. Zij reed op de Aaltenseweg, komende vanuit de richting IJzerlo/Aalten. Omdat zij ter hoogte van de ijsbaan links af wilde slaan, minderde zij daar vaart. Een achteropkomende bestuurster had op dat moment al een inhaalmanoeuvre ingezet, met als gevolg dat beide voertuigen met elkaar in botsing kwamen.

De auto’s liepen bij de botsing schade op, maar waarschijnlijk kan dat goed worden hersteld. Een aantal airbags in de voertuigen was uitgeklapt. Beide bestuursters kwamen echter met de schrik vrij. Een ambulance hoefde niet ter plaatse te komen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Aanrijding Blikschade Aaltenseweg 2023

De politie heeft ter plaatse proces-verbaal opgemaakt en samen met betrokken partijen de schadeformulieren ingevuld. De weg is tijdens de afhandeling van het ongeval tijdelijk afgebakend door een medewerker van de provincie.

De onfortuinlijke automobilistes werden door vrienden of familie opgevangen en naar huis gebracht. De voertuigen zijn door een tweetal bergingsbedrijven afgesleept.

Een bijzondere bijkomstigheid was, dat ook de Duitse politie even een kijkje kwam nemen. Zij konden hun weg echter snel vervolgen omdat de Nederlandse collega’s reeds ter plaatse waren.

Andere interessante berichten