Brandweer

Brand bij Westerveld & Nederlof in Breedenbroek snel onder controle

Brand in spuiterij Westerveld & Nederlof

BREEDENBROEK – Bij Westerveld & Nederlof aan de Terborgseweg in Breedenbroek is woensdagmorgen brand ontstaan in de spuiterij van het bedrijf.

Medewerkers ontdekten de brand rond 9.00 uur in de ochtend en waarschuwden direct de brandweer. Kort daarop trad de in het pand aanwezige sprinklerinstallatie in werking. De brand is daardoor al in een vroeg stadium geblust.

Uiteindelijk zou de brandweer uit Gendringen de verdere afhandeling verzorgen. Er werden o.a. overdrukventilatoren ingezet. Ook de politie kwam kort ter plaatse om poolshoogte te nemen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Brand in spuiterij Westerveld & Nederlof

Volgens een woordvoerder van Westerveld & Nederlof is er in het verleden al vaker brand ontstaan in de spuiterij. Om onduidelijke redenen kan de gebruikte verf soms vanzelf gaan ontbranden. Mede door de ervaringen uit het verleden, konden medewerkers van het bedrijf snel handelen.

Het bedrijf kon de productie voortzetten en personeel had slechts beperkte overlast, maar de spuiterij zal enige tijd moeten worden stilgelegd. Ook ontstond er (forse) rook- en waterschade in het pand.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

In Zelhem is vorige week in een soortgelijke spuiterij brand ontstaan. Daar heeft de brand echter het hele bedrijf in de as gelegd.

Andere interessante berichten