Brandweer

Brandweer Dinxperlo moet slachtoffer uit autowrak bevrijden

Autowrak Dinxperlosestraatweg

DINXPERLO – Een aantal hulpdiensten, waaronder brandweer Dinxperlo zijn maandagavond rond 19.30 uur uitgerukt voor een eenzijdig ongeval op de Dinxperlosestraatweg.

Een bestuurder komende vanuit de richting Dinxperlo, heeft even na de Spekkendijk de macht over het stuur verloren en kwam daarbij in aanraking met een boom aan de rechterzijde van de weg.

De bestuurder kon daarna nog wel corrigeren en de auto op de weg houden, maar kon het voertuig pas na enkele honderden meters tot stilstand brengen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Autowrak Dinxperlosestraatweg

In de auto zaten naast de bestuurder nog een passagier en een tweetal kinderen op de achterbank. De bestuurder en de kinderen kwamen met de schrik vrij, maar de vrouwelijke passagier zat bekneld en moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. De vrouw is daarna voor controle per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

De kinderen op de achterbank waren behoorlijk aangedaan door de botsing en werden opgevangen en getroost door politie- en ambulancemedewerkers.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Autowrak Dinxperlosestraatweg

De oorzaak van de aanrijding lag volgens de bestuurder van de auto mogelijk in de laagstaande zon in combinatie met wat vermoeidheid.

De brandweer heeft de brokstukken en glasscherven van de Dinxperlosestraatweg verwijderd. Ook de provincie was aanwezig om het verkeer te regelen en de schade aan de boom op te nemen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Het autowrak is later op de avond weggesleept door een bergingsbedrijf. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Andere interessante berichten