Euregio

Burgemeesters Kerkhoff en Stapelkamp planten boom aan de Anholtseweg/Brückendeich

Kerkhoff en Stapelkamp planten bomen Anholtseweg Brückendeich

DINXPERLO / BOCHOLT-SUDERWICK – Dit jaar viert Stadt Bocholt 800 jaar stadsrechten, met onder andere de aanplant van 800 nieuwe bomen in de gehele stad. De Heimatverein Suderwick heeft voorgesteld in dat kader ook op de grens bij Suderwick en Dinxperlo nieuwe bomen te planten, en wel aan de Anholtseweg/Brückendeich.

Aan de Duitse zijde van deze Nederlandse straat stonden tussen Reifen Stiebling en de nieuwbouw van Saba in het verleden ook bomen.

Omdat de berm hier Nederlands is, staan de bomen dus op Nederlandse grond. Maar omdat Stadt Bocholt ook hier graag bomen in het kader van 800-jaar stadrechten plaatst, is afgesproken de kosten te delen. De aanwonenden zijn aangeschreven en er is onderzoek naar zowel Nederlandse als Duitse kabels en leidingen gedaan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Burgemeesters Stapelkamp en Kerkhoff

In goede samenwerking zijn 21 locaties aangeduid waar de bomen intussen geplant zijn. Er is in verband met diversiteit gekozen voor drie soorten lindes.

Met de aanplant wordt dit gedeelte van de Anholtseweg/Brückendeich vergroend, verfraaid en hiermee een aantrekkelijker omgeving.

Op donderdag 17 maart werden door burgemeester Kerkhoff (bovenstaande foto midden) van Stadt Bocholt en burgemeester Stapelkamp (bovenstaande foto links) van gemeente Aalten gezamenlijk de laatste van deze 21 bomen geplant.

Stapelkamp en Kerkhoff

Andere interessante berichten