Politie

Duitse politie achtervolgt voertuig over grens bij Dinxperlo

Polizei Streifenwagen
Polizei (Symbolbild)

BOCHOLT / DINXPERLO – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de Duitse politie een voertuig achtervolgd. De achtervolging begon in Bocholt en ging de grens over bij Dinxperlo.

In Nederland is de Duitse politie het voertuig helaas kwijt geraakt. Gezamenlijk met de Nederlandse politie is daarna naar de auto gezocht, maar het voertuig is niet meer aangetroffen. De reden van de achtervolging, was de hoge snelheid in Bocholt en daarbuiten en het vermoeden dat er drugs in het spel waren.

Later in de nacht zagen twee Nederlandse politieagenten de Duitse auto ter hoogte van Bredevoort rijden in de richting van Winterswijk. Bij Winterswijk werd een stopteken gegeven. De bestuurder verhoogde zijn snelheid. Het zwaailicht en sirene werden aangezet. Korte tijd later zette de bestuurder zijn auto aan de kant.

achtervolging

Foto: politie

In het voertuig zaten vier personen. Ook de Duitse politie is op dat moment weer ter plaatse gekomen. De bestuurder krijgt een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid (42 kilometer per uur te hard) en er wordt onderzocht of de bestuurder reed onder invloed van drugs. Het vermoeden bestaat dat deze onder invloed van THC reed. In het voertuig werden geen verboden middelen aangetroffen.

De bestuurder mag zich in Duitsland bij de Duitse politie ook verantwoorden voor zijn onverantwoorde rijgedrag.

Andere interessante berichten