Theater & Cultuur

Filmhus Dinxperlo toont ‘Wonder’ met Julia Roberts

Wonder met Julia Roberts

DINXPERLO – Op 25 oktober draait Filmhus Dinxperlo het aangrijpende verhaal van August Pullman, die geboren is met een misvormd gezicht.

In “Wonder” gaat Auggie (Jacob Tremblay) voor het eerst naar school. Het is niet makkelijk om anders te zijn. Zeker niet als je er anders uit ziet dan anderen. Zo anders dat ze je aanstaren, over je fluisteren, naar je wijzen of je zelfs niet eens durven aan te raken. Zijn ouders maken zich zorgen, maar de weerbare jongen zit nooit bij de pakken neer.

‘Ik zal nooit een normale jongen zijn’, zegt de tienjarige Auggie, die het liefst een astronautenhelm draagt. Hij is door zijn liefdevolle moeder (Julia Roberts) thuis onderwezen maar gaat nu voor het eerst naar de middelbare school. Zijn ouders hebben hem lang thuis gehouden, maar nu is het tijd dat hij leert met andere kinderen om te gaan. En dat zij leren om voorbij zijn vreemde uiterlijk te kijken.

Wanneer hij voor het eerst voet zet in groep 7 verandert hij in een onwaarschijnlijke held. Waar zijn familie en nieuwe klasgenoten worstelen met gevoelens van medeleven en acceptatie, zal de buitengewone reis van Auggie bewijzen dat je niet onopgemerkt kunt blijven als je bent geboren om op te vallen.

Wat Wonder zo sympathiek maakt – naast de goedbedoelde boodschap over acceptatie van elkaar, verder dan het uiterlijk kijken en de schade die pesten kan aanrichten – is dat niemand als boosdoener wordt aangewezen voor het ongeluk van de hoofdpersonen.

Zijn bezorgde vader is bang dat hij ‘als een lammetje naar de slachtbank gaat’. Niet zonder reden, want er is een pestkop die Auggie ‘een freak’ vindt. Maar er is ook een jongetje dat vriendschap met hem sluit en een sympathieke leraar.

Het inspirerende en hartverwarmende verhaal van August Pullman is gebaseerd op de roman ‘Wonder’ van R.J. Palacio. Net als in het boek laat de filmbewerking gebeurtenissen zien vanuit verschillende personages, onder wie Auggies emotioneel verwaarloosde zus. In de soms wat zoete maar ook hartverwarmende film leert iedereen dat goedheid uiteindelijk loont.

We zien jullie graag op 25 oktober in het Kulturhus!

Filmhus Dinxperlo

donderdag 25 oktober 20.00 uur

Kulturhus / Filmhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 6
7091 CV DINXPERLO

Wonder / 2017 / 113 minuten / VS
Aanvang 20.00 uur
Entree € 7,50, incl. koffie/thee

Andere interessante berichten