Politie

Gevonden explosief in Welinkbos Dinxperlo blijkt oude uitlaat

Explosief Welinkbos

DINXPERLO – Op woensdagmorgen 18 maart werden omwonenden en passanten van het Welinkbos aan de Aaltenseweg, even opgeschrikt door de mededeling dat er een bom was gevonden.

Tijdens graafwerkzaamheden merkte een werknemer een stuk metaal in de grond op, dat verdacht veel leek op een bom uit de Tweede Wereldoorlog. In de omgeving zijn in het verleden wel meer explosieven aangetroffen.

Er kwam in eerste instantie een explosievenverkenner van de politie ter plaatse en ook hij meende in het stuk metaal een explosief, in de vorm van een soort brandbom te herkennen.

De parkeerplaats en de inrit van het Welinkbos werden meteen door de politie afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd gewaarschuwd.

Nadat medewerkers van de EOD de gevonden ‘bom’ hadden beoordeeld, kon het Welinkbos gelukkig weer worden vrijgegeven. Het stuk metaal bleek slechts een oude roestige uitlaat te zijn.

De explosievenverkenner van de politie gaf aan, dat bij dergelijke vondsten er niet voorzichtig genoeg gehandeld kan worden. Bij een echt explosief kunnen zeer kritische situaties ontstaan. Hij noemde daarbij onder andere een recente vondst in Aalten.

 

Andere interessante berichten