Dinxperlo

Inzameling klein chemisch afval (KCA) na afspraak met ROVA

Klein chemisch afval KCA
Foto: ROVA

AALTEN / DINXPERLO – Binnenkort wordt in de gemeente Aalten klein chemisch afval (kca) op afroep ingezameld. U kunt dan, na het maken van een afspraak, gratis uw kca in een chemobox bij uw brievenbus aanbieden. Dit wordt bij u aan huis opgehaald.

U moet wel eerst een telefonische afspraak maken. Kca van adressen die geen afspraak hebben gemaakt, wordt niet meegenomen!

Als u ook kca wilt aanbieden, dan kunt u tot uiterlijk zaterdag 4 april vóór 15.00 uur een afspraak maken met het ROVA Klantcontactcentrum, via telefoonnummer (038) 427 37 77.

Let u bij het aanbieden op de volgende aanbiedvoorschriften:

  • Houd gepaste afstand van elkaar om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
  • Bied uw kca in een gesloten chemobox vóór 07.00 uur bij uw brievenbus aan.
  • Injectienaalden moeten aangeboden worden in afsluitbare verpakkingen (naaldenbekers of jampotjes) om prikgevaar te voorkomen.

Recyclebaar materiaal úit de grijze container
ROVA zet de komende jaren verder in op het verbeteren van de gescheiden inzameling van afval. Het doel is om alle materialen die herbruikbaar of recyclebaar zijn uit de grijze container te krijgen.

Op deze wijze wordt alleen het echte afval verbrand. Al het andere is geen afval, maar is een nuttige grondstof voor nieuwe producten. De gescheiden inzameling kca is hiervan een goed voorbeeld.

Meer informatie
Heeft u vragen? Neem dan contact op met het ROVA-Klantcontactcentrum

Andere interessante berichten