Politie

Jongeman uit Dinxperlo aangehouden na steekincident Emmastraat

DINXPERLO – In de nacht van vrijdag op zaterdag 25 mei, heeft omstreeks 2.30 uur een steekincident plaatsgevonden in de Emmastraat. Daarbij is een 19-jarige inwoner van Dinxperlo gewond geraakt.

Het slachtoffer en de dader zijn volgens eerste berichten geen directe bekenden, maar beiden kregen kennelijk onenigheid met elkaar. Waarover de woordenwisseling ging wordt nog door de politie onderzocht.

Nadat de dader het slachtoffer met een steekwapen had verwond, is deze in eerste instantie te voet gevlucht. Mogelijk heeft hij daarbij het wapen weggegooid.

De politie kon de verdachte, een 17-jarige jongeman uit Dinxperlo, korte tijd later aanhouden in een woning, op slechts 150 meter afstand van  de plaats delict.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Steekincident Emmastraat Dinxperlo 2024

Het 19-jarige slachtoffer is door enkele getuigen op straat aangetroffen. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. Een traumaheli die ook was opgeroepen is onderweg gecanceld en is niet ter plaatse gekomen. De precieze ernst van het letsel bij het slachtoffer is niet bekend.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Steekincident Emmastraat Dinxperlo 2024

De politie en de Forensische Opsporing hebben zowel op de plaats delict als in de woning van de verdachte (sporen)onderzoek gedaan. Ook is de omgeving afgezocht naar het steekwapen. Dit werd niet aangetroffen.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Steekincident Emmastraat Dinxperlo 2024

Steekincident Emmstraat Dinxperlo 2024

Rond 6.00 uur was het onderzoek in Dinxperlo afgerond en kon de weg weer worden vrijgegeven. De politie zal verder onderzoek doen naar de toedracht van het incident.

Andere interessante berichten