112 & Misdaad

Landelijke actiedag tegen woninginbraak op 13 november

Insluiper
Insluiper of inbreker (fictief/acteur)

DINXPERLO – Wist u dat er in 2014 in Achterhoek-Oost (Berkelland, Winterswijk, Aalten en Oost Gelre) 262 woninginbraken zijn gepleegd? Een woninginbraak kan heel veel impact hebben.

Op vrijdag 13 november 2015 vindt de derde landelijke actiedag tegen woninginbraken plaats. Tijdens 1DagNiet roepen we samen met u inbrekers een halt toe. Met steun van politie en gemeente. Eén dag geen woninginbraken: #1dagniet.

Zet met uw straat, school of vereniging inbraakpreventie op de kaart!

Denk met ons mee over initiatieven die u op 13 november kunt houden om woninginbraken een halt toe te roepen. Doe dat samen met de buurt, school, bedrijf of vereniging. Bekijk bijvoorbeeld uw wijk door een ‘inbrekersbril’; waar zie jij de kans om in te breken? Is jouw eigen huis wel goed beschermd tegen woninginbraken? Ook kunt u op 13 november een extra oogje in het zeil houden om verdachte situaties te signaleren en te melden.

Help mee het aantal woninginbraken terug te dringen

Initiatief melden

Initiatieven rondom ‘1DagNiet’ kunt u aanmelden via r.devries@oostgelre.nl. Zo kunnen we een lijst samenstellen van initiatieven die op 13 november in Achterhoek-Oost worden gehouden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de wijkagent of Mariska Nijmeijer. Dat kan telefonisch (0543) 49 33 33 of via e-mail m.nijmeijer@aalten.nl.

Voorbeelden acties

Voorbeelden van 1DagNiet-acties van vorig jaar in Winterswijk:

  • Een kapper heeft tijdens het knippen zijn klanten uitgebreid voorgelicht over woninginbraken.
  • Een lopersgroep heeft tijdens het lopen extra uitgekeken naar verdachte situaties.

Denk mee, doe ook mee en meld u aan!

Andere interessante berichten