Euregio

Minister Ina Scharrenbach reikt Heimat-Preis uit bij St. Michaelskerk

Ina Scharrenbach Freek Diersen, Werner Brandt, Johannes Hoven

SUDERWICK / DINXPERLO – Tijdens haar zogenaamde ‘Heimat-Tour’ was Minister Ina Scharrenbach (foto rechts) donderdag te gast in ‘Dinxperwick’. Haar voornaamste taak was het uitreiken van de ‘Heimat-Preis’ en het bezichtigen van grensoverschrijdende projecten in Suderwick en Dinxperlo.

Op woensdag 1 juli werd bekend gemaakt, dat het Ministerium für Heimat, Kommunales, Bau und Gleichstellung van de deelstaat Noordrijn-Westfalen deze prijs heeft toegekend aan de Heimatverein Suderwick en het burgerinitiatief ‘Dinxperwick’. Zie hiervoor ook ons eerdere bericht: Heimatverein en ‘Dinxperwick’ winnen €12,500,-

Onder de aanwezigen hielden onder andere Landrat Kai Zwicker (geheel links) en de burgemeesters Peter Nebelo (Bocholt, tweede van rechts) en Anton Stapelkamp (Aalten, geheel rechts) een toespraak richting de initiatiefnemers Johannes Hoven, Werner Brand en Freek Diersen.

Kai Zwicker, Werner Brand, Freek Diersen, Ina Scharrenbach, Johannes Hoven, Peter Nebelo, Anton Stapelkamp

Het prijswinnende project “Heimat und Zukunft gestalten an der Grenze: nebeneinander und gemeinsam, denn Heimat kennt keine Grenzen“ versloeg maar liefst 179 andere deelnemende inzendingen. “Een uitzonderlijke prestatie” aldus Scharrenbach.

De minister onthulde tevens samen met burgemeester Stapelkamp een informatiebord aan de Heelweg/Hellweg met het thema ‘Zollstellen/Douanekantoren in Suderwick’.

Andere interessante berichten