Brandweer

Nacontrole Gosenhof blijkt tijdrovende klus voor brandweer Dinxperlo

Gosenhof

DINXPERLO – Dat ook de vrijwilligers van brandweer Dinxperlo paraat waren in de Nieuwjaarsnacht, mag eigenlijk als vanzelfsprekend worden beschouwd.

De goed voorbereide brandweerlieden, die voor de gelegenheid broodnuchter waren, hoefden ook niet lang te wachten op hun eerste uitruk in 2019.

Omstreeks 2.13 uur kwam er een melding, waarin de brandweer werd verzocht om te gaan naar de Gosenhof in Dinxperlo, voor een zogenaamde nacontrole. De bewoners van een pand aldaar waren eerder die nacht opgeschrikt door een hevige brandlucht.

Bij inspectie bleken alle afvalcontainers onder de carport in brand te zijn geraakt. De bewoners hebben de brand zelf kunnen blussen en bovendien de op de oprit geparkeerde auto’s in veiligheid kunnen brengen.

Door het vuur en de hitte is er schade ontstaan aan onder andere de voordeur, een buitenlamp en het plafond van de carport. Ook zijn de diverse afvalcontainers vrijwel volledig weggesmolten.

De inmiddels ter plaatse gekomen brandweer kon door warmtebeeld- en andere metingen vaststellen, dat de brand zich via de spouw verder had verspreid. Via een ventilatiekanaal was bovendien rook bij de buren de woning binnengedrongen.

Uiteindelijk is brandweer Dinxperlo ruim 2 uur bezig geweest om door middel van koelen met water en een overdrukventilator de overlast te beperken. Ook werd op deze manier het weer oplaaien van de brand voorkomen. Uiteraard werden na deze tijdrovende klus nog even de allerbeste wensen uitgewisseld.

Rond 4.15 keerde de brandweer terug naar de kazerne. De bewoners en de brandweer konden geen oorzaak voor de brand aangeven. De schade zal via de verzekering worden afgehandeld.

Meer foto’s van de brandweerinzet zijn te bekijken via onze Facebookpagina!

Andere interessante berichten