Obstacle Course Race

Twan Geven uit Dinxperlo vierde op Wereldkampioenschap Obstacle Course Race

Twan Geven

KELVEDON HATCH / DINXPERLO – Afgelopen weekend is de 16-jarige Twan Geven uit Dinxperlo, in zijn leeftijdscategorie als vierde geëindigd bij de Obstacle Course Racing World Championships, in de plaats Kelvedon Hatch, vlakbij Londen in Engeland.

Een geweldige prestatie bij een tak van sport, die helaas nog niet zo bekend is.

Twan traint twee keer per week bij Ropes & Running, de vereniging voor survival, bootcamp en looptraining in Dinxperlo en kreeg daar een uitnodiging van Jochem Bruggink, om mee te gaan naar Engeland.

Nadat Twan deze zomer op het EK, in de Poolse havenstad Gdynia al op een negende plaats eindigde, was het nu tijd om zich te meten met de beste ter wereld in Engeland.

Het parcours dat Twan op de Obstacle Course Race moest afleggen bestond uit meer dan 65 hindernissen, verdeeld over een afstand van 15 kilometer. Bij de hindernissen staan juryleden opgesteld, die de deelnemers controleren. Als de deelnemer een fout maakt, moet de hindernis opnieuw worden genomen. Uiteindelijk wint de deelnemer met de snelste tijd.

Medaille

“Het parcours in Engeland was ontzettend modderig!” aldus de bescheiden Twan. Hij denkt dat er nog weinig aandacht voor de Obstacle Course Run is, omdat het geen Olympische sport is.

Ondanks de modder wist Twan in een tijd van 2:17:17 als vierde te eindigen in zijn leeftijdscategorie. In Engeland waren ongeveer 30 deelnemers uit Nederland aanwezig.