Exposities

Vier fotografen exposeren in het Grenzblickatelier

Grenzblickatelier Expositie

DINXPERLO / SUDERWICK –  Op zondag 10 september opent het Grenzblickatelier haar deuren met een fotoexpositie. Met de serie “Mijn wereld” wil Laura de Morree laten zien hoe een kind de wereld om zich heen beleeft. Je kijkt met het kind mee in zijn belevingswereld in plaats van naar het kind zelf te kijken.

De foto’s van Theo-Heinz Nientimp zijn gemaakt op weg van Osh in Kirgizië naar Tadzjikistan, in Gorno-Badachsjan en aan het Karakul Meer (beide in Tadzjikistan). Hier loopt een deel van de oude Zijderoute. De meeste foto’s ontstonden op een hoogte van 4 tot 5.000 meter.

Over zijn foto’s zegt Joop van Reeken: “Ik hou van kijken. Kijken naar buiten, kijken naar het land, kijken naar mensen, kijken naar architectuur. Ik doe dit ruim 30 jaar voor mijn beroep. En ook als ik niet werk, gaat dat door. Wat ik buiten mijn opdrachten om fotografeer, wil ik graag met Septemberkunst laten zien.”

Voor deze tentoonstelling koos Verena Winter als thema “Door-Kijken”. Bij ieder beeld kijkt de toeschouwer door of op glas. Centraal staat daarbij de schoonheid van het onbelangrijke en het verrassende van het detail. Een vuil raam kan sprookjesachtig werken, een zwaar aangezette gloeilamp wordt tot een monumentaal beeldhouwwerk.

Meer info: Website Grenzblickatelier

Andere interessante berichten