Politie

Aanhouding na aantreffen wietplantage op de Vriezenkamp

DINXPERLO – De politie heeft de afgelopen dagen op de Vriezenkamp in Dinxperlo een onderzoek ingesteld en daarbij is een wietplantage aangetroffen.

Op zaterdag 29 april is de 44-jarige bewoner van het pand aangehouden en meegenomen voor nader verhoor. Hij wordt onder andere verdacht van het illegaal aftappen/diefstal stroom. Later die middag is de wietplantage die zich in een kamer op de bovenverdieping bevond, ontruimd.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn bij de ontruiming alleen de resten van ca. 240 planten aangetroffen. De bewoner heeft mogelijk al een aantal keren kunnen oogsten. Bij de ontruiming is de gebruikelijke apparatuur bestaande uit o.a. ventilatoren en verlichtingsarmaturen in beslag genomen.

Volgens buurtbewoners was de 44-jarige verdachte onopvallend en vriendelijk, maar weinig thuis. Wel was het opgevallen dat de man behoorlijk aan het klussen was geslagen nadat hij zo’n 8 maanden geleden het pand had betrokken.

Waarschijnlijk heeft de politie via de energieleverancier een tip gekregen over de mogelijke aanwezigheid van de wietplantage.

Meer foto’s van de ontruiming zijn te bekijken op onze Facebookpagina!

Andere interessante berichten