Dinxperlo

Bedrijfspand Dinxperlo drie maanden dicht na aantreffen ‘Wietfabriek’

Wietfabriek KNOBO Dinxperlo
Foto: Politie

DINXPERLO – Burgemeester Stapelkamp van gemeente Aalten heeft maandag 30 november 2020 een bedrijfspand in Dinxperlo, voor de duur van drie maanden laten sluiten vanwege de vondst van een hennepkwekerij.

De zogenaamde ‘Wietfabriek’ werd eind vorige maand aangetroffen in het voormalige fabriekspand van de KNOBO aan de Industriestraat. (Zie ook onze berichtgeving).

Op donderdag 29 oktober trof de politie een professioneel opgezette hennepkwekerij aan in het bedrijfspand en de bijgebouwen. De kwekerij, met onder meer 2.000 hennepplanten, is ontmanteld. Er zijn zes verdachten aangehouden, merendeels afkomstig uit Arnhem. Ook zijn drie auto’s in beslag genomen.

Op maandag 30 november 2020 heeft de burgemeester het bewuste pand voor de duur van drie maanden gesloten. Met de sluiting van het bedrijfspand, de daarbij behorende bijgebouwen en het erf, wil de burgemeester de rol en de bekendheid van dit pand in de hennepproductie en -handel teniet doen en het signaal afgeven dat de geconstateerde feiten onacceptabel zijn.

De gemeente Aalten werkt op geen enkele wijze mee aan drugscriminaliteit. Door deze maatregel wordt herhaling van deze ernstige verstoring van de openbare orde voorkomen en wil de burgemeester rust brengen in de directe omgeving van het pand.

“De sluiting is een helder signaal dat ik drugscriminaliteit uit onze gemeente wil weren. Ik roep inwoners op het te melden als ze iets verdachts zien. Of het nu gaat om vermoedens van een hennepkwekerij, zoals hier, of een lab voor synthetische drugs. We willen deze illegale praktijken niet, net zo min als de risico’s die ze met zich meebrengen voor de openbare orde en veiligheid”. – Anton Stapelkamp

Durf drugscriminaliteit te melden
Vermoed u strafbare feiten in een pand, zoals kweek van hennep of productie van synthetische drugs? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Andere interessante berichten