Politie

Fietsster raakt zwaar gewond op Dinxperloer Strasse in Suderwick

Ongeval Dinxperloer Strasse Suderwick

SUDERWICK – Een 21-jarige fietsster is donderdagavond rond 22.14 uur zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Dinxperloer Strasse.

De fietsster probeerde, komende vanuit de Brunsmann Strasse de Dinxperloer Strasse over te steken. Zij schatte daarbij de snelheid van een auto komende vanuit de richting Bocholt niet juist in en werd geschept.

Zowel de auto als de fietsster kwamen door de aanrijding in een sloot aan de overzijde van de weg terecht. De 31-jarige bestuurder uit het Duitse Kevelaer kwam er zonder letsel vanaf. De auto heeft echter flinke schade opgelopen en moest worden afgesleept. In de voorruit van de auto was een groot gat te zien op de plek waar de fietsster door de auto is geraakt.

Volgens een woordvoerder van de Duitse politie zijn de precieze aard van de verwondingen bij de fietsster onbekend. Zij is met een ambulance, onder begeleiding van een zogenaamde spoedarts (Notarzt) naar het ziekenhuis in Bocholt vervoerd.

De Dinxperloer Strasse is bij de plaats ongeval enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer. Ook brandweer Dinxperlo is opgeroepen. Hun inzet was echter niet nodig, omdat inmiddels voldoende Duitse collega’s ter plaatse waren gekomen.

De politie heeft de plaats ongeval onderzocht en alle sporen van het ongeval in kaart gebracht. Een schadebedrag is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Op de plaats van het ongeval geldt een snelheidslimiet van 50 km/h. Omwonenden lieten hevig geschrokken aan dplnieuws.nl weten, dat er vaak veel te hard wordt gereden.

UPDATE: De Duitse politie maakte vrijdagmiddag bekend, dat de 31-jarige bestuurder van de auto veel te snel heeft gereden. Dit zal mogelijk gevolgen hebben voor zowel de straf- en civielrechtelijke procedure.

DEUTSCH:

Schwere Verletzungen erlitt am Donnerstagabend bei einem Verkehrsunfall eine 21 Jahre alte Frau aus Bocholt. Sie hatte mit ihrem Fahrrad gegen 22.10 Uhr die Brunsmannstraße in Suderwick aus Richtung Ortskern kommend befahren und wollte die Dinxperloer Straße überqueren. Dabei wurde sie vom Pkw eines 31 Jahre alten Mannes aus Kevelaer erfasst, der die Dinxperloer Straße in Richtung Anholt befahren hatte.

Der Rettungsdienst brachte die 21-Jährige ins Bocholter Krankenhaus, wo sie stationär aufgenommen wurde. An der Unfallstelle hat der Verkehr auf der Dinxperloer Straße grundsätzlich Vorfahrt, allerdings gilt dort die Geschwindigkeitsbeschränkung 50 km/h.

Nach dem derzeitigen Ermittlungsstand liegen ausreichende Anhaltspunkte dafür vor, dass der 31-Jährige zu schnell unterwegs war. Dies könnte sich sowohl beim Straf- wie auch beim dem Zivilrechtsverfahren auswirken.

Andere interessante berichten