Concerten

Musica geeft concert met trompettist André Heuvelman

Vrouwenkoor Musica
Vrouwenkoor Musica Dinxperlo

DINXPERLO – Sinds enige tijd is Vrouwenkoor Musica Dinxperlo in contact met André Heuvelman, solo-trompettist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.

Dirigente Elske te Lindert ontmoette André toen beiden afgelopen jaar meewerkten aan het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble. Uit het een volgde het ander. Ontmoetingen tussen koor en trompettist resulteerden in improvisaties en spontane composities. Dit leverde hele spannende, prachtige muzikale momenten op, waar het koor anderen graag deelgenoot van wil maken.

Op zondag 8 november is het zover: samen met André Heuvelman geeft Vrouwenkoor Musica een concert in de Michaëlskirche in Suderwick. Het concert vindt plaats in de serie concerten die gehouden worden ter ere van het 250-jarig bestaan van de kerk.

In dit concert zal prachtige muziek ten gehore worden gebracht van Arvo Pärt en van Elske te Lindert (speciaal voor het koor gecomponeerd). Samen met André wordt er geïmproviseerd en André zal ook een aantal mooie solo’s spelen. Naast muziek klinken er teksten rond het thema ‘ode aan de doden’. Deze teksten worden voorgedragen door de tweede dirigent van het koor, Theo Menting.

Het concert begint om drie uur en is gratis toegankelijk. Wel wordt een vrije gift bij de uitgang erg gewaardeerd.

Concert Vrouwenkoor Musica en trompettist André Heuvelman

Zondag 8 november 2015 – 15.00 uur

Michaëlskirche
SUDERWICK

Toegangsprijs: Gratis (vrije gift). 

Andere interessante berichten