Politie

Tweetal bestuurders in Dinxperlo lopen tegen de lamp na drugstest

drugsdealers

DINXPERLO – In de afgelopen dagen kreeg de politie binnen het bewakingsgebied Achterhoek Oost met een zorgelijke trend te maken. Er zijn namelijk diverse bestuurders van motorvoertuigen gepakt, voor het rijden onder invloed van drugs.

Op vrijdag 2 oktober kreeg een bestuurder een rijverbod. Hij zat in een geparkeerde auto in Dinxperlo en bij de drugstest bleek hij te hebben gebruikt. Op 7 oktober was het in Dinxperlo alweer raak. Een bestuurder mocht mee naar het politiebureau, nadat een test drugsgebruik had aangetoond.

Bij drugsgebruik in het verkeer volgt een bloedproef, die wordt afgenomen door een GGD-arts. Het bloed wordt opgestuurd naar een laboratorium voor onderzoek. De uitslag volgt dan binnen drie weken.

Op 4 oktober liepen er twee bestuurders tegen de lamp in Winterswijk. Bij een routinecontrole bleek dat ze waarschijnlijk drugs hadden gebruikt. Een drugstest bevestigde dit vermoeden, waarna een bloedproef volgde.

De drugstesten op straat gaven aan, dat betrokkenen bestuurders verschillende drugs hadden gebruikt zoals speed, cannabis, cocaïne en opiaten. Dit zorgelijke signaal leidt er toe, dat de politie in de Achterhoek Oost de komende tijd extra aandacht zal hebben voor het gebruik van drugs in het verkeer.

Andere interessante berichten