Voetbal

Vijfde editie van de Grand Opening FCD Dinxperlo

FC Dinxperlo Futsal
Foto: PR

DINXPERLO – Op vrijdag 4 september staat alweer de vijfde -en daarmee eerste lustrum- editie van de Grand Opening op het programma. Toch is deze vijfde editie een unieke, want voor het eerst staan er deze avond vier wedstrijden op de rol, om alle zes de teams in actie te laten komen tijdens deze feestelijke avond. Twee van deze vier wedstrijden zijn derby’s, waardoor de verschillende teams direct op een mooie en spannende manier aan het seizoen beginnen.

De wedstrijden worden, overigens volledig toevallig, op teamvolgorde afgewerkt. Dat betekent dat FCD 1 als eerste ten tonele verschijnt, voor een wedstrijd in de tweede klasse tegen Gonemo/Redox 2. Dit team volgde vorig jaar het voorbeeld van FCD van een jaar eerder, namelijk kampioen worden in de derde klasse. In de wedstrijden tegen FCD 2 en 3 was destijds te zien dat dit een goed en gebalanceerd team betreft, met technisch sterke spelers. FCD 1 zal deze wedstrijd koste wat kost willen winnen, om gelijk vanaf het begin mee te kunnen doen om de ereplaatsen in deze zware klasse. Vorig jaar eindigde men tegen de verwachtingen in op een prachtige derde plaats, slechts 3 punten achter kampioen Angerlo Vooruit 1. De Dinxperloers stegen toen af en toe boven zichzelf uit en zullen komend seizoen moeten laten zien dit niveau te kunnen vasthouden. Op papier is de tweede klasse alleen maar sterker gewonnen, dus dat zal een lastige opgave worden.

In de tweede wedstrijd van deze avond zal FCD 2 het opnemen tegen het derde team van Gonemo/Redox. Ook dit team werd vorig jaar kampioen, in de vierde klasse. Dit team betreft een geroutineerd team met veel ervaring in de zaal. Datzelfde kan gezegd worden van FCD 2, dat waarschijnlijk het meest geroutineerde team is van de hele derde klasse. Vorig seizoen moesten de Dinxperloers nog hun meerdere erkennen in de jonge technische spelers van Gonemo 2, maar werd men op gepaste afstand wel verdiend tweede, net als een jaar eerder achter FCD 1. Drie maal is scheepsrecht zal FCD 2 denken en dus gaat men dit jaar voor de titel. Dan dient er zeker gewonnen te worden tijdens deze Grand Opening.

Daarna is het tijd voor de twee derby’s. Allereerst de derby in de derde klasse tussen FCD 3 en FCD 4. FCD 3 begint alweer aan haar vierde seizoen in totaal en tweede seizoen in de derde klasse, waarin het vorig jaar keurig op de zesde plek eindigde. Het team heeft onder andere als gevolg van blessures enkele mutaties ondergaan, dus het zal wellicht nog wat op elkaar ingespeeld moeten raken in de beginfase van het nieuwe seizoen. FCD 4 is één van de twee nieuwkomers binnen FC Dinxperlo. Dit team acteerde vorig jaar ook al in de derde klasse, maar toen als GS ’80/De Waggel 2. Men eindigde op de zevende plaats, één stek onder FCD 3 dus. FCD 4 heeft zich ten opzichte van vorig seizoen met enkele spelers weten te versterken en hoopt daarmee op een hogere eindklassering dit seizoen. Op voorhand belooft dit een zeer spannende wedstrijd te worden waarvan moeilijk te voorspellen is welk team de sterkste zal zijn.

De laatste wedstrijd van de avond is ook een derby, tussen FCD 5 en 6. Dit betreffen twee zeer jonge ploegen met talentvolle spelers. FCD 5 debuteerde vorig seizoen bij FCD en eindigde op een verdienstelijke derde plaats in de vierde klasse. Twee Winterswijkse ploegen, Gonemo 3 en WZW 1, bleken net iets beter en slimmer op het juiste moment. Inmiddels weet FCD 5 dus waar het staat en kan het ook een doelstelling vormen voor het komende seizoen. FCD 6 is naast FCD 4 het andere debuterende team in de kleuren van FC Dinxperlo. Dit jonge team begint zonder verwachtingen in de vierde klasse en wil in het eerste seizoen vooral aan elkaar gewend raken in de zaal. Tegen FCD 5 heeft het dan ook niets te verliezen en kan het vrijuit voetballen.

Het programma van de 5e Grand Opening:
18.30 uur: FCD 1 – Gonemo/Redox 2
19.30 uur: FCD 2 – Gonemo/Redox 3
20.30 uur: FCD 3 – FCD 4
21.30 uur: FCD 5 – FCD 6
22.00 uur: Afterparty in Sportcafé De Peppel met DJ!

Andere interessante berichten