Politie

Wegmisbruiker krijgt forse boete en raakt rijbewijs kwijt na maken Burnout

Wegmisbruiker Aalten
Foto: Politie

AALTEN – Op 8 mei surveilleerden er in de avond een aantal agenten in het dorp. Een burger sprak de politie rond 22.30 uur op straat aan, dat er zich aan de Landbouwstraat in Aalten diverse bestuurders zouden misdragen.

De politie heeft daarop de surveillanceauto uit het zicht gezet en de betreffende plaats vanaf een afstand geobserveerd. Op een gegeven moment, gedroeg een bestuurder zich zodanig, dat hiervan het rijbewijs is ingevorderd.

Deze wegmisbruiker reed met hoge snelheid over diverse wegen in Aalten en heeft een paar keer een zogenaamde “burnout” gemaakt. Dit betekent dat een bestuurder dusdanig veel gas geeft, dat de banden op een gegeven moment grote hoeveelheden rook gaan afgeven en een spoor van rubber op het wegdek achterlaten (zie foto).

De onbezonnen bestuurder heeft daarop zijn rijbewijs aan de politie moeten overhandigen. De Officier van Justitie bepaalt wanneer hij het rijbewijs terug krijgt. De bestuurder kan bekeuringen verwachten voor artikel 5 van de Wegenverkeerswet (de hoogte van boetebedrag wordt door justitie bepaald) en voor het onnodig veroorzaken van geluid (399 euro).

Terwijl de politie stond te observeren, waren er nog twee burgers die zich bij de agenten gemeld hebben omtrent het gevaarlijke rijgedrag.

De naam van de wegmisbruiker is doorgegeven aan de gemeente Aalten. De gemeente huurt een schoonmaakbedrijf in, om de rubbersporen van de weg te halen. De kosten die de gemeente moet maken, zullen ook op de bestuurder worden verhaald.

Andere interessante berichten