Polizei

Zug “Der Bocholter” rammt Mercedes auf Bahnübergang. Drei Menschen sterben

Der Bocholter
Foto: Stadt Bocholt (Archiv)

HAMMINKELN-DINGDEN – Am Freitag gegen 14.20 Uhr überquerte ein 81-jähriger Autofahrer aus Voerde einen unbeschrankten Bahnübergang an der Straße Lankernbrok in Richtung Bocholter Straße. Aus bisher ungeklärter Ursache kam es dabei zum Zusammenstoß mit einem Zug, der in Richtung Bocholt fuhr.

Der Zug erfasste das Auto und schliff es ca. 50 meter mit. Der Autofahrer, eine 75-jährige Beifahrerin und eine weitere 77-Jährige (alle aus Voerde) erlitten dabei tödliche Verletzungen.

Die Polizei zog für die Ermittlungen zur Unfallursache einen Sachverständigen hinzu. Der Bahnübergang musste für die Dauer der Unfallaufnahme bis ca. 18.00 Uhr gesperrt werden.

Die Polizei sucht Zeugen. Sachdienliche Hinweise bitte an die Polizei in Hamminkeln, Tel.: 02852 / 966100

NEDERLANDS:

HAMMINKELN-DINGDEN – Op vrijdagmiddag heeft zich rond 14.20 uur, op een onbewaakte overweg ter hoogte van de straat Lankernbrok in Dingden, een ernstig ongeval voltrokken.

Een trein die ook wel bekend staat als “Der Bocholter” (archieffoto) kwam op de overweg in botsing met een Mercedes.

De inzittenden van de auto, een 81-jarige man en zijn twee vrouwelijke passagiers (75 en 77) uit Voerde (D) liepen daarbij dodelijke verwondingen op. Eerste hulp mocht niet meer baten. De personen kwamen allen op de plaats van het ongeval om het leven.

Er bestaat een vermoeden dat de bestuurder van de auto mogelijk vanwege een laagstaande zon, de trein over het hoofd heeft gezien.

De machinist van de trein heeft meteen de noodrem in werking gezet, maar kon niet verhinderen, dat de auto nog tientallen meters werd meegesleept. De machinist moest met een shock worden behandeld. Een deel van de 19 passagiers die in de trein aanwezig waren, raakten lichtgewond.

De “Bocholter” reed op het traject Wesel – Bocholt in de richting van Bocholt. Het noodlottige ongeval vond plaats op nauwelijks 20 kilometer afstand van Dinxperlo.

Andere interessante berichten