Concerten

65-Jarig Mannenkoor Con Spirito geeft Jubileumconcert

Jubileumconcert Con Spirito
Foto: PR

DINXPERLO – De eerste kennismaking van de mannen van Con Spirito met het Gloria van Antonio Vivaldi dateert al van begin 2016.

De interesse werd toen gewekt met enkele passages uit een uitvoering door een prachtig gemengd koor en geweldig orkest. Beide uit Armenië. Niet erg veel later kreeg Con Spirito een speciaal door Ben Simmes voor mannenkoren bewerkte versie van dit meesterwerk van “Il Prete Rosso” (De Rooie Priester) onder ogen.

Het zou nog tot het kerstconcert van 2017 duren voordat men het aandurfde de eerste paar delen hiervan publiekelijk te vertolken. Maar de deadline: Het 65-jarig briljanten jubileumconcert – voor de uitvoering van het complete GLORIA van Vivaldi op 9 november 2019, in Sportcentrum ‘Het Blauwe Meer’ in Dinxperlo – zou ruimschoots worden gehaald.

Door alle aandacht, die uitgaat naar dit Gloria van Vivaldi lijkt het soms bijna alsof Con Spirito, tijdens haar jubileumconcert weinig anders te bieden heeft. Het tegenovergestelde is het geval: Het slot van deze avond (een groot half uur) is ingeruimd voor een integrale vertolking van de twaalf delen van Vivaldi’s GLORIA met inzet van alle drie koren, een geweldig orkest en twee internationaal gewaardeerde solisten.

Resteert dus nog bijna drie kwart van de avond voor andere meesterwerken. Diverse klassiekers van Bach, Mozart en Händel krijgen de aandacht. Maar ook muziek van o.a. Boudewijn de Groot, Bob Chillcot, Sinéad O’Connor, John Lennon en Paul Mc.Cartney staat op het programma, dus echt voor elk wat wils.

Medewerkenden zijn: Anita Simmes op vleugel – Jelmer Simmes op viool – Barokorkest Florilegium Musicum – Irma ten Brinke sopraan – Pieter de Praetere countertenor – Vocaal ensemble Luscinia – Jeugdkoor De Ulftse Nachtegalen en “last-but-not-least”: Con Spirito. Muzikale leiding: Ben Simmes.

Tickets zijn nu nog beschikbaar via www.conspirito-dinxperlo.nl en bij de VVV in Dinxperlo, kosten in voorverkoop € 15, – aan de zaal € 17,50.

Andere interessante berichten