Concerten

Afwisselende line-up belooft mooie editie Sneeuwpop 2016

 • 1/3
 • 2/3
 • 3/3

DINXPERLO – Aanstaande zaterdag 23 januari is het weer zover! Vanaf een uur of acht, zal voor de dertiende keer het benefietfestival Sneeuwpop in het Kulturhus in Dinxperlo plaatsvinden!

Het in de wijde omstreken van Dinxperlo bekende muziekfestival, is inmiddels het toneel geweest voor een keur aan bands en artiesten. Niet alleen uit de regio Achterhoek, maar ook de internationaal bekende acts als Handsome Poets, De Staat en Blaudzun waren reeds te zien op Sneeuwpop.

In de afgelopen twaalf edities speelden er tientallen bands op Sneeuwpop, waaronder Dinxperlose legenden als Rocco Ostermann, Charing X, Beatlesfabriek, Magic Fish en Diggeth. Maar ook bijvoorbeeld Black Bottle Riot en The Bloody Honkies. Opmerkelijk is, dat veel van deze artiesten later hun weg vonden op landelijk bekende podia zoals Lowlands en Pinkpop. Ook de vele televisie- en radiooptredens in o.a. De Wereld Draait Door waren een handelsmerk van de artiesten die ooit het publiek en de planken in Dinxperlo hebben bespeeld.

De entreegelden gaan net zoals ieder jaar naar het goede doel De opbrengsten van Sneeuwpop 2016 zijn bestemd voor Scouting Breedenbroek-Dinxperlo. De Scouting zal het geld gaan gebruiken voor de inrichting van het nieuwe clubhuis.

De bands die zullen gaan optreden zijn:

 • Back on Stage
 • Deanmoore
 • Cynbell
 • Billy Hill
 • Pi-nutz
 • Opticks
 • Mercy Flush
 • Twitch

Back on stage is een gelegenheidsband met de leden van de voormalige Willie van Broekerband.

De Broekerband is in 2008 gestopt, maar na een ontmoeting van de gitaristen Henri Westerhof en Henk Hofs op de kermis in Varsseveld is besloten nog eens een keer te gaan spelen met de oude garde. Deze keer is er voor gekozen om er een mannenband van te maken en de te spelen nummers hier naar aan te passen.

De band bestaat uit Han Hofs op drums,Erik Nijman op de bas,Henri Westerhof op gitaren,Henk Hofs op gitaren en mondorgel,en tot slot Willie te Beest voor de zang.
De band speelt o.a muziek van Walter Trout, Stevie Ray Vaughan en Blackberry Smoke.
Voor het optreden bij Sneeuwpop staan nummers van Trout, Stevie Ray Vaughan, Blackberry Smoke, John Mayer en Deep Purple op de planning.

Rockband Billy Hill brengt op muzikaal gebied dat wat onterecht binnen de mainstream genres vergeten raakt.

Beïnvloed door Tom Petty, Fiona Apple en Ennio Morricone maken ze rockmuziek met goed gecomponeerde songs en doordachte verhaallijnen die de aandacht grijpen.

Met de heldere, karakteristieke stem van zangeres Lisa Jansen wordt het publiek meegenomen in krachtige, verhalende songs met een boodschap. Dankzij gitaristen Dung Hoang en Philipp Ullrich spreekt Billy Hill zich uit als een band met frisse pop, stevige blues of juist melancholische soundscapes, daar waar de songs erom vragen.

Drummer Janik Hüsch en bassist Teun Creemers vormen de altijd strakke ritmesectie, die de basis onder iedere song terug weet te brengen naar de roots uit de rhythm en blues.

In 2013 zette Billy Hill de eerste stappen voor hun gelijknamige debuutalbum. Ze hielpen een vriend uit de brand door een nummer in te komen spelen tijdens een workshop voor geluidstechnici in Düsseldorf.

Uiteindelijk wilde de band hier niet meer weg. Na 23 dagen verspreid over een half jaar opgenomen te hebben, heeft de band er hun eerste album gemaakt.

Dat de band aan deze contacten in Duitsland kwam was ook niet zo vreemd, voor drie van de bandleden is Duitsland immers hun thuisland. Een thuisland waar Billy Hill bovendien al aardig wat successen geboekt heeft. Mede dankzij hun Duitse fanbase was het eerste album na een succesvolle crowdfunding campagne een feit: in de eerste twee weken na de release werden er namelijk ruim 300 exemplaren verkocht.

De passie en energie die ze live laten zien hebben ze ook op het album tot leven gebracht. Van kleine zalen tot grote podia, ze weten altijd hun publiek te raken met hun unieke geluid: de mix van pop, rock en blues die Billy Hill zo eigen maakt en iedere luisteraar kippenvelmomenten weet te bezorgen. Dit maakt Billy Hill tot een band die je echt eens zou moeten checken.

De Nijmegen-Aaltense rockband CYNBEL schroomt het grootse geluid niet. Met opzwepende indie-poprock weet het trio zowel popzalen als festivalweides in beweging te brengen. Drummer en leadzanger Timon Hoitink start samen met gitarist Ricardo te Kolste en bassist Wolter Jetten de band, waarmee ze laten horen dat het niet alleen blues is dat de klok slaat in de Achterhoek.

De band wist Doornroosje, Paaspop Zieuwent en Huntenpop voor zich te winnen zonder nog maar iets uitgebracht te hebben. Een demo van de band werd op 3FM met veel enthousiaste reacties van de luisteraars ontvangen. In januari 2016 brengt de band voor het eerst opgenomen werk uit. Debuutsingle Vagabonds is een voorproefje van de eerste EP, die in het najaar van 2016 zal verschijnen. Voor de single en de EP werkt de band samen met producer Huub Reijnders (U2, The Kaiser Chiefs, Racoon, Bløf) in Mailmen en de befaamde Wisseloord Studio’s.

“De nummers van deze jonge band klinken erg strak en door de goede popliedjes boeit het optreden van begin tot eind. Dit optreden van 30 minuten smaakt naar meer.” – 3voor12/Gelderland
“Het enthousiasme van de band werkt aanstekelijk en het is moeilijk om niet blij te worden van deze nummers.” – 3voor12/Gelderland

antwoord: “We willen zoveel mogelijk onze boodschap verspreiden.” Kort en krachtig. Typerend voor Enschede, de stad waar de bandleden allemaal getogen zijn. Mercy Flush maakt nummers waarvan de sound zich laat omschrijven als een crossover van rap, rock en funk staand in de traditie van hun voorbeelden als Rage Against the Machine, Urban Dance Squad en Faith no More. Blendt dat met Incubus-melodieën en sferische elementen die aan Radiohead doen denken en je hebt een goede schets van het geluid van Mercy Flush.

Live staat Mercy Flush als een huis. De muzikale broederschap is te horen en te zien op de bühne. De energie van de performance slaat over op het publiek waarmee er altijd veel interactie ontstaat. Mercy Flush werd in 2008 opgericht als funk/rock-coveract. Vanaf 2010 wordt de overstap gemaakt naar eigen werk in de stijl van hun voorbeelden: krachtige songs met maatschappelijke thema’s. De band speelt regionaal en landelijk in het club- en festivalcircuit en dwingt daarmee airplay op de nationale radio af. In 2014 slaat MF een andere weg in. De band blijft trouw aan zijn roots en voegt daar een sferische laag aan toe. En de nummers worden persoonlijker. Of zoals ze het zelf omschrijven: “We zijn volwassener geworden als band. En daarvan is deze meer ontwikkelde sound die we nu laten horen het gevolg. ”

2015 wordt het jaar dat Mercy Flush de eigen stijl gaat doorontwikkelen. Er wordt druk geschreven aan nieuwe nummers en de band wil spelen, zo veel mogelijk. Want de creativiteit moet gedeeld worden met zoveel mogelijk mensen: “We hebben onze eigen stem gevonden. En die willen we laten horen.”

Deanmoore is een Nederlandse progressieve rock band uit Lichtenvoorde, Gelderland en werd opgericht in 2007, bestaande uit Nils Wiegerinck (zang / gitaar), Harmen Stortelder (bas) en Roel Stoltenborg (drums).
De band werd in hun beginjaren vooral beschouwd als een emo/rock band waarbij hun beluid geleidelijk is geëvolueerd naar een meer complex en experimenteel geluid, als gevolg dat ze vandaag de dag meer worden gezien als een progressieve rock band. Deanmoore”s nieuwsgierigheid naar vele muzieksoorten heeft ervoor gezorgd dat de band elementen als pop en metal integreert in hun rock muziek.
De muziek wordt gekenmerkt door een grote dynamiek, variatie tussen harde rock, rustigere passages en veel tempowisselingen. Toch klinkt het niet vreemd of gezocht. Nils Wiegerinck: “Het grappige van nummers schrijven is dat wanneer ik thuis een gitaar stuk bedenk met een bepaald ritme en we dat daarna met de band gaan uitwerken, de nummers heel anders worden dan ik had verwacht. We experimenteren veel tijdens het schrijven van nummers. Soms duurt het schrijven van nummers inderdaad lang, maar wanneer een nummer dan eindelijk klaar is zijn we vaak extra enthousiast.”
Deanmoore heeft tot op heden vier CD”s uitgebracht waarvan er twee wereldwijd zijn uitgebracht op o.a.
iTunes en Spotify. De band heeft zijn eerste 3 releases “When Everything Seems Familiar” (2009), “The Storm Is Over” (2010) en “Caught in the Moment” (2011) zelf opgenomen, gemixed en gemasterd. In 2010 zijn verschillende nummers van de EP “The Storm Is Over” gedraaid op radiozenders als 3FM, KinkFM en
Radio 538. In 2012 is de band te gast geweest in 3FM”s Ekdom in de Nacht waar het drie nummers van de CD “Caught in the Moment” live heeft gespeeld.
In 2015 heeft de band hun laatste bevalling “Illusions” uitgebracht. Hierop is te horen dat de band hun
experimentele geluid nog verder heeft ontwikkeld waarbij de band er deze keer voor heeft gekozen de mix en master uit te besteden aan Jochem Jacobs (Split Second Sound / oud gitarist bij Textures). In de periode voor de release van “Illusions” won de band de Achterhoek Band Competitie. De band wint daardoor tevens een photoshoot, speelt op Huntenpop (editie 2014) en word een week gevolgd door Omroep Gelderland. De nieuwe weg die Deanmoore is ingeslagen werpt z”n eerste vruchten af! De CD wordt hartelijk ontvangen, dat blijkt na een bomvolle zaal tijdens de CD presentatie in Sociaal Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde en de

Vier liefhebbers van mooie, tijdloze liedjes hebben elkaar gevonden in OPTICKS! Deze jongens laten horen en zien dat er tussen de Achterhoekse modder meer dan genoeg muzikaal leven verscholen zit.

In de korte tijd dat OPTICKS buiten de eigen studio bezig is hebben ze bij velen een onuitwisbare indruk achter gelaten. De intense liedjes met meerstemmige zang en poëtische teksten – soms als luisterlied verpakt, soms met bombastische gitaarsolo’s, altijd met overweldigende performance – weten elke muziekliefhebber te overtuigen.

Deze overtuigingskracht heeft de band ook weten te vast te leggen in de opnames. De band heeft In haar eigen OPTICKS-studio twaalf nummer opgenomen, precies zoals de band het wilde: perfect en tot in de puntjes verzorgd, maar toch oprecht en intens. Mede daardoor heeft het proces twee jaar geduurd. Om deze zucht naar perfectie op schijf te vangen is er heel bewust gekozen om het geheel uit te brengen op vinyl (LP). Opticks klinkt nu echt magisch.

is een sprankelende 3-mans formatie. Opgericht in december van 2011 door Dennis en Robin. Februari 2012 wordt Fabian Vinkenvleugel aangetrokken en al gauw staat Pinutz muzikaal als een huis. Pinutz is nu al enkele jaren actief in het muziekcircuit en kan terugkijken op vele geslaagde optredens. Diverse kermissen, zalen, tenten en bruiloften hebben we al op de kop gezet.
De ervaring die we uit jarenlang spelen bij diverse band hebben opgedaan maken van elk feest een geslaagd feest.

We zijn exact wat de naam zegt: “Twitch.”. Inclusief punt. Twitch. is geen naam maar een kenmerk, een statement en een gebod. Van en aan onszelf, maar ook aan het publiek. Een twitch schudt je wakker, zonder dat je er iets aan kunt doen. Een twitch geeft ook een lekker vreemd randje, is om een moeilijk te duiden manier vaak aantrekkelijk.

Een twitch is afwijkend van het normale, niet te sturen en zeker niet gangbaar. Niet iedereen heeft het, maar als je het ziet herken je het meteen. Twitch. Binnenkort in de betere café’s verkrijgbaar. Twitch.

Sneeuwpop Benefietfestival 2016

Zaterdag 23 januari 20.00 uur

Kulturhus Dinxperlo
Maurits Prinsstraat 5
7091 CV DINXPERLO

Toegangsprijs: € 10.00
Zaal open om 19.30 uur.

Andere interessante berichten